Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Κορωνοϊός: Πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρδιακής νόσου ύστερα από μόλυνση, παρά μετά το εμβόλιο | ΥΓΕΙΑ

Στην επικινδυνότητα που υπάρχει για πρόκληση καρδιακής νόσου από μόλυνση με κορωνοϊό και από το εμβόλιο κατά της Covid-19 αναφέρεται μια νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη, που διεξήχθη με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαπίστωσε ότι οι μολύνσεις από την Covid-19 είναι πολύ πιο πιθανό -απ’ ό,τι τα εμβόλια- να προκαλέσουν σπάνιες καρδιαγγειακές επιπλοκές, όπως καρδιακή φλεγμονή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως δήλωσαν σήμερα (14/12) Βρετανοί ερευνητές, τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν αφού ανέλυσαν δεδομένα 38.000.000 ανθρώπων, ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η έρευνα συνέκρινε τους κινδύνους εκδήλωσης μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας και καρδιακής αρρυθμίας έπειτα από μια πρώτη και δεύτερη δόση εμβολίων κατά της Covid-19 (AstraZeneca-Οξφόρδης, Pfizer/BioNTech και Moderna) και από μόλυνση από τον κορωνοϊό.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Οι γιατροί του HHG κοντά στους κατοίκους της Κιμώλου

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Κιμώλου το ιατρικό κλιμάκιο του Ομίλου Hellenic Healthcare …

Daily-News.GR