Παρασκευή , 6 Μάιος 2022

Νέα έρευνα: Οι εμβολιασμένοι αν νοσήσουν από κορωνοϊό αποκτούν «τεράστια ανοσία» -Ελπίδες για το τέλος της πανδημίας | ΥΓΕΙΑ

Οι πλήρως εμβολιασμένοι που έχουν ασθενήσει από τον Covid-19 έχουν τη μεγαλύτερη ανοσία απέναντι στον ιό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον των ΗΠΑ έλαβαν δείγματα από 104 ανθρώπους, που είχαν λάβει δύο δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer. Από αυτούς, οι 42 δεν κόλλησαν ποτέ τον κορωνοϊό, οι 31 εμβολιάστηκαν μετά τη μόλυνση και οι υπόλοιποι 31 κόλλησαν μετά τον εμβολιασμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ερευνητές εξέθεσαν δείγμα από το αίμα τους στις μεταλλάξεις του ιού (Άλφα, Βήτα και Δέλτα) και ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός εμβολιασμού και φυσικής ανοσίας δημιουργεί αντισώματα 10 φορές περισσότερα από ό,τι μόνον ο εμβολιασμός.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι «η πρόσθετη έκθεση σε αντιγόνα από τη φυσική μόλυνση αυξάνει σημαντικά την ποιότητα, την ποσότητα και το εύρος της ανοσιακής απόκρισης στον ιό, είτε αυτή έγινε πριν είτε μετά τον εμβολιασμό».

Ελπίδες για τον τερματισμό της πανδημίας

Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αν και η πιθανότητα μόλυνσης και για τους εμβολιασμένους είναι υψηλή, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού, τα συμπτώματα για αυτούς θα είναι πολύ πιο ήπια, και ως εκ τούτου, με βάση τα παραπάνω, θα οδηγηθούμε στη «σούπερ ανοσία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάθε μόλυνση του ιού στους εμβολιασμένους ενδεχομένως να μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας», αναφέρουν στη μελέτη τους.


Πηγή