Ομογενής καθηγήτρια από τη Νέα Ζηλανδία προειδοποιεί για νέα πανδημία

Ομογενής καθηγήτρια από τη Νέα Ζηλανδία προειδοποιεί για νέα πανδημία

Η άμεση καραντίνα που επέβαλλε η κυβέρνηση της Τζασίντα Άρντεν με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην χώρα ήταν το κλειδί για τη Νέα Ζηλανδία, ώστε να βγει νικήτρια στη μάχη με τον κορονοϊό.

Αυτό υποστηρίζει η ομογενής αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Auckland, Helen Petousis Harris, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος στην επόμενη πανδημία.

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, η καθηγήτρια Petousis Harris, που για 22 χρόνια εργάζεται στον τομέα της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων, υπογράμμισε πως η χώρα της επέβαλλε την καραντίνα, προτού τα κρούσματα αυξηθούν σημαντικά.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα η Helen Petousis Harris είπε πως τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι χώρες του πλανήτη για τον έλεγχο του ιού, ως ιδιαίτερα δύσκολη.

«Πρέπει να κάνουμε τα βήματα αυτά με προσοχή, πραγματοποιώντας όσο περισσότερα διαγνωστικά τεστ μπορούμε, καθώς και να ιχνηλατούμε νέες μολύνσεις καθώς είναι πιθανόν να αφιχθούν αυτές από το εξωτερικό, ακόμη και αν λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν προς την χώρα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, όπως είμαι σίγουρη είναι για την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο, ο έλεγχος του Covid-19», είπε.

Η καθηγήτρια μίλησε και για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων, το οποίο χαρακτήρισε πιθανό, ενώ χρησιμοποιώντας ορολογία της πυγμαχίας είπε πως δεν θα πρέπει να χαμηλώσουμε την άμυνα μας, όπως έκαναν άλλες χώρες που με έκπληξη παρακολουθούν μια νέα αύξηση κρουσμάτων.

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας, είπε πως αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο, εκφράζοντας την ελπίδα της ο πλανήτης να είναι καλύτερα προετοιμασμένος, όταν αυτό έρθει.

«Θα συμβεί ξανά» είπε. «Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».


Πηγή