Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023

Ποια ομάδα αίματος συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Σύμφωνα με έρευνες όσοι άνδρες ανήκουν στην ομάδα αίματος Ο έχουν 4 φορές λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στύσης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής (στρες, κάπνισμα, παχυσαρκία κλπ.), οι άνδρες παρουσιάζουν όλο και συχνότερα προβλήματα στύσης.

Μάλιστα ένας στους 10 άνδρες αναμένεται να παρουσιάσει τέτοια προβλήματα κάποια στιγμή στη ζωή του. Πλέον οι επιστήμονες όμως βρίσκουν κι άλλον έναν παράγοντα που σχετίζεται με τη μειωμένη απόδοση στο κρεβάτι και δεν είναι άλλος από την ομάδα αίματος.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη σχετίζεται και με παλαιότερες έρευνες που είχαν δείξει ότι η ομάδα αίματος μπορεί να προδιαθέτει σε προβλήματα καρδιάς.

Έτσι λοιπόν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Ordu στην Τουρκία συγκέντρωσαν 350 άνδρες, οι οποίοι ήταν κοντά στην ηλικία των 60 ετών και τους χώρισαν σε δύο ομάδες ανάλογα με το αν είχαν προβλήματα στύσης.

Στη συνέχεια εξέτασαν τι ομάδα αίματος είχαν. Βρήκαν ότι μόνο το 16% όσων είχαν ομάδα αίματος Ο είχαν κάποιο πρόβλημα στύσης αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους στους οποίους τα προβλήματα αυτά άγγιζαν το 42%.

Μάλιστα όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία που επηρεάζουν την ποιότητα της στύσης, συνέχισαν να βρίσκουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε όσους είχαν ομάδα αίματος Ο και όλους τους υπόλοιπους άνδρες.

Πηγή: vita.gr


Πηγή