Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Συνέδριο Ήπατος & Χοληφόρων: Το Nanoknife ιδανικό σε μεγάλους όγκους & σε εξαιρέσιμους

Η επίσημη παρουσίαση των πρώτων περιστατικών αντιμετώπισης καρκίνου παγκρέατος με το NanoKnife και τη μέθοδο IRE (Μη αναστρέψιμη ηλεκτροδιάτρηση) θα πραγματοποιηθεί από τον Ευάγγελο Φελέκουρα, Πρόεδρο του Συνεδρίου, Γενικό Χειρουργό, Καθηγητή Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ‘Α Χειρουργική Κλινική «Λαϊκό» Νοσοκομείο στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων που ξεκίνησε από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Crowne Plaza.

Ο κ. Φελέκουρας σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε την Παρασκευή η Cana Laboratories, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε πάντα στην αιχμή των εξελίξεων στα θέματα της χειρουργικής του Ήπατος, Παγκρέατος και των Χοληφόρων. Το συνέδριο αυτό γίνεται τόπος συνάντησης για επιστήμονες από όλο τον κόσμο και μεταξύ άλλων, θέτει στο επίκεντρο και νέες καινοτόμες μεθόδους, όπως την IRE, όπου ασθενείς με μη εξαιρέσιμους ή με οριακά εξαιρέσιμους όγκους του παγκρέατος υπό χημειοθεραπεία, μπορεί να υποβληθούν σε καταστροφή του όγκου τους ή να βελτιώσουν τα όρια εκτομής μετά από χειρουργική εξαίρεση. Στο πλαίσιο μελέτης, τα πρώτα αποτελέσματα της μεθόδου IRE στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Ακόμα φαίνεται και έχει αρχίσει ήδη παγκοσμίως η χρήση της μεθόδου και σε άλλους μη εξαιρέσιμους ή οριακά εξαιρέσιμους όγκους του ήπατος, του προστάτου, του πνεύμονα, του ορθού και άλλων».

Σχετικά με το NanoKnife:

Με τη χρήση ηλεκτρικού πεδίου το NanoKnife είναι το μοναδικό σύστημα παγκοσμίως που πραγματοποιεί τη μη θερμική καταστροφή καρκινικών όγκων που βρίσκονται κοντά σε ευαίσθητες δομές όπως τα αγγεία. Καθώς δεν βασίζεται στη θερμότητα για την κατάλυση ιστών το σύστημα NanoKnife μπορεί να διευρύνει τις επιλογές των ασθενών στους οποίους η κατάλυση μαλακών ιστών είναι δύσκολη ή ανέφικτη με τη χρήση θερμικών μεθόδων ή/και χειρουργικής αφαίρεσης.

Σχετικά με την Cana Laboratories:

H Cana Laboratories είναι μια ελληνική εταιρεία που από την ίδρυση της το 1928, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρασκευάζει και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υγείας στην ελληνική αγορά. H Cana Laboratories αποτελεί τον έμπιστο συνεργάτη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και δραστηριοποιείται στους τομείς των Φαρμακευτικών Προϊόντων, των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, της Ειδικής & Κλινικής Διατροφής, της Βρεφικής Φροντίδας, των Συμπληρωμάτων Διατροφής & Βιταμινών, των Καλλυντικών & Δερμοκαλλυντικών. Η εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας διαθέτει γραμμές παραγωγής που λειτουργούν με αυστηρές προδιαγραφές και παράγουν προϊόντα ιδιαίτερων απαιτήσεων.


Πηγή