Τετάρτη , 11 Δεκέμβριος 2019
Συναγερμός για την επιδημία Έμπολα στην Ουγκάντα

Συναγερμός για την επιδημία Έμπολα στην Ουγκάντα

Η Ουγκάντα απαγόρευσε τις δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή Κασέσε στα δυτικά της χώρας, εκεί όπου ξέσπασε επιδημία του φονικού ιού Έμπολα, όπως είπε στο Reuters ο αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας Εμανουέλ Αϊνεμπιόνα.

Νωρίς σήμερα το πρωί το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι μια Κονγκολέζα είναι το δεύτερο θύμα της επιδημίας στην Ουγκάντα.

Η γυναίκα αυτή ήταν η γιαγιά του πεντάχρονου αγοριού, το οποίο πέθανε το απόγευμα της Τρίτης αφού πέρασε στην Ουγκάντα με την οικογένειά του από την ΛΔ Κονγκό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι παραμένουν στην απομόνωση δύο ακόμη ασθενείς–ο τρίχρονος αδελφός του αγοριού που πέθανε και ένας 23χρονος από την Ουγκάντα, ο οποίος επίσης εμφάνισε συμπτώματα του Έμπολα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στον 23χρονο αναμένονται αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον Αϊνεμπιόνα, ο οποίος πρόσθεσε ότι συνολικά 27 άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Η παρούσα επιδημία του ιού ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο στο ανατολικό Κονγκό και έχει ήδη μολύνει τουλάχιστον 2.062 ανθρώπους εκ των οποίων οι 1.390 πέθαναν. Τα κρούσματα στην Ουγκάντα επιβεβαιώνουν ότι η φονική επιδημία εξαπλώθηκε για πρώτη φορά πέραν από την ΛΔ Κονγκό.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης στο BBC, η τελευταία αυτή επιδημία του ιού στην+ κεντρική Αφρική είναι «πραγματικά τρομακτική». Ο δρ. Τζέρεμι Φαράρ, ο διευθυντής του Wellcome Trust, είπε ότι η επιδημία είναι η χειρότερη που σημειώνεται μετά την περίοδο 2013-16 και δεν δείχνει «σημάδια ύφεσης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή