Κυριακή , 23 Ιανουάριος 2022

Τα αδέρφια που δεν μπορούν να παίξουν μαζί για να μη βλάψουν το ένα το άλλο


Η 4χρονη Faye και ο τριών ετών Alfie από το Ηνωμένο Βασίλειο αγαπούν να παίζουν μαζί αλλά η μητέρα τους αναγκάζεται να τα κρατήσει χώρια επειδή τα μικρόβια που «μοιράζονται» θα μπορούσαν να τα σκοτώσουν.

Τα δύο αδέρφια έχουν διαγνωστεί με κυστική ίνωση λίγο μετά τη γέννα. Αυτή «φιλοξενεί» βακτήρια που συχνά προκαλούν επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις των πνευμόνων, πράγμα που σημαίνει ότι και οι δύο πρέπει να λαμβάνουν 45 δισκία κάθε μέρα ώστε να καθαρίζονται οι πνεύμονές τους. Διάφορα προβλήματα βλάπτουν τους πνεύμονες όσων έχουν κυστική ίνωση και μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε αναπνευστική ανεπάρκεια στους πάσχοντες η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Αυτό αφήνει την 23χρονη μητέρα τους χωρίς άλλη επιλογή καθώς προσπαθεί να τους κρατάει χωριστά για να τους αποτρέψει να μεταφέρουν ο ένας στον άλλον κάποια μόλυνση. Παίζουν σε διαφορετικά δωμάτια και δεν επιτρέπεται να αγκαλιάσει ο ένας τον άλλον αλλά η οικογένεια αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα χωρίσουν.

dpnps4

Η μητέρα τους αποκαλύπτει ότι πρόκειται για δύο πολύ δραστήρια και ευτυχισμένα παιδιά αλλά μια λοίμωξη θα μπορούσε να αποβεί πολύ σοβαρή γι’ αυτά. Το ζευγάρι δεν γνώριζε ότι έχει το γονίδιο της κυστικής ίνωσης και το έμαθαν λίγο μετά τη γέννηση της κόρης τους όταν εκείνη διαγνώστηκε με την ασθένεια. Θέλοντας αργότερα να κάνουν και δεύτερο παιδί έμαθαν ότι οι πιθανότητες να έχει επίσης κυστική ίνωση ήταν μία στις τέσσερις οπότε ξαναπροσπάθησαν. Ήταν όμως άτυχοι και τελικά νόσησε και το δεύτερο παιδί τους. Πλέον, η οικογένεια προσπαθεί να συνηθίσει να ζει σε αυτούς τους ρυθμούς και έχει δημιουργήσει μια σελίδα οικονομικής ενίσχυσης για να συγκεντρώσουν ένα απαραίτητο ποσό για τα έξοδα της θεραπείας των παιδιών.

Οι δύο γονείς δηλώνουν πως νιώθουν τύψεις για τα δύο παιδιά τους και προσπαθούν να βελτιώσουν, όσο μπορούν την ποιότητα ζωής τους.

dpnps1

dpnps2

<!–

–>


Πηγή