Κυριακή , 19 Σεπτέμβριος 2021
Το ιαπωνικό φάρμακο Favipiravir που δοκιμάζει η Τουρκία για τον κορονοϊό

Το ιαπωνικό φάρμακο Favipiravir που δοκιμάζει η Τουρκία για τον κορονοϊό

Το ιαπωνικό φάρμακο Favipiravir δοκιμάζει η Τουρκία στους πολίτες που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό.

Σύμφωνα τόσο με τη hurriyet όσο και με τη sabah το συγκεκριμένο φάρμακο εφαρμόζεται σε ασθενείς του civid-19 και σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας.

Το Favipiravir είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται σε ασθενείς μόνο στην Κίνα και την Ιαπωνία και δεν επιτρέπεται να εξαχθεί ακόμη στο εξωτερικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, η Τουρκία, κατάφερε μετά από προσπάθειες να το προμηθευτεί. Το όνομα του φαρμάκου επιβεβαίωσε στην τουρκική εφημερίδα το μέλος της επιστημονικής επιτροπής που έχει συσταθεί για τον έλεγχο και την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Guardian, το συγκεκριμένο φάρμακο δόθηκε σε 350 ασθενείς σε Κίνα και Ιαπωνία και παρατηρήθηκε ότι «λειτούργησε» μιας και οι ασθενείς μετά από 4 μέρες εμφανίστηκαν αρνητικοί στον ιό, σε αντίθεση με αυτούς που δεν τους χορηγήθηκε που εμφανίστηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό μετά από 11 μέρες.

Ωστόσο, ο άνθρωπος που δημιούργησε το συγκεκριμένο φάρμακο το 2014 δεν σχολίασε τίποτα από όλα όσα έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Πάντως, Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με τον Guardian, υποστήριξαν ότι το φάρμακο λειτούργησε μόνο στις περιπτώσεις που δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα. Σύμφωνα με πηγή από το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, δόθηκε σε περίπου 70 με 80 ασθενείς που ήταν πιο σοβαρά και δεν κατάφερε να βοηθήσει την κλινική τους εικόνα.


Πηγή