Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Τρεις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις με 1 βαράκι μέσα σε 10 λεπτά!

Δεν έχεις χρόνο; Σου έχουμε τη λύση!

Το μόνο που χρειάζεται για να κάνεις την καθημερινή σου γυμναστική είναι ένα kettlebell και 10 λεπτά από τον χρόνο σου. Τρεις απλές ασκήσεις θα δοκιμάσουν τη δύναμη, την αντοχή και την ισορροπία σου και μπορείς να της κάνεις όπου κι αν βρίσκεσαι οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Ξεκίνα κάνοντας έξι επαναλήψεις σε κάθε άσκηση με πολύ μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα και σταδιακά αύξησε τον ρυθμό σου για να «χωρέσεις» περισσότερες επαναλήψεις στο 10λεπτο. Μπορείς να προσαρμόσεις το βάρος του kettlebell ανάλογα με τις δυνατότητές σου.

1. Προβολή προς τα πίσω

Κρατώντας το kettlebell από τη λαβή του και στηρίζοντας το βάρος επάνω στον καρπό σου, κάνε προβολή προς τα πίσω με τα γόνατα να σχηματίζουν ορθή γωνία. Καθώς επανέρχεσαι στην αρχική σου θέση, σήκωσε το χέρι σου τεντώνοντάς το επάνω από το κεφάλι σου. Κάνε την άσκηση εναλλάξ για κάθε πόδι.

2. Βαθύ κάθισμα και κάμψη κορμού προς τα εμπρός

Κρατώντας το kettlebell μπροστά από το στήθος σου, κάνε ένα βαθύ κάθισμα, χωρίς τα γόνατα να «περνούν» μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών. Αφού επανέλθεις στην αρχική σου θέση, τέντωσε τα χέρια προς τα εμπρός και κάνε κάμψη του κορμού προς τα κάτω με την πλάτη τεντωμένη και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.

3. Πλάγια προβολή

Κρατώντας το kettlebell στο ένα χέρι, κάνε προβολή του αντίθετου ποδιού στο πλάι, σπρώχνοντας τους γοφούς προς τα πίσω και προς τα κάτω, με το kettlebell να πλησιάζει το πέλμα. Αφού επανέλθεις στην αρχική σου θέση, τέντωσε το άλλο πόδι προς τα πίσω και στη συνέχεια σπρώξε από τον αγκώνα για να φέρεις το kettlebell στο ύψος του στήθους. Κάνε την άσκηση εναλλάξ για κάθε πόδι.

Πηγή: health.com

Δες κι αυτό:

Πέντε ασκήσεις Pilates για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε τον πόνο στη μέση

Πέντε απλές ασκήσεις με βαράκια για να γυμνάσετε όλο σας το σώμα

Μια πανεύκολη άσκηση για γρήγορη τόνωση των γλουτών! (βίντεο)

Έξι ασκήσεις για να γυμνάσετε τους κάτω κοιλιακούς (βίντεο)


Πηγή