Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Έλληνας εγκλωβισμένος στην Κίνα λόγω κοροναϊού: Περιμένω να δω τι θα γίνει, δεν πρόλαβα να φύγω

Έλληνας εγκλωβισμένος στην Κίνα λόγω κοροναϊού: Περιμένω να δω τι θα γίνει, δεν πρόλαβα να φύγω

Τρεις Έλληνες πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα λόγω της επιδημίας του φονικού κοροναϊού που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.  Ο ένας εξ αυτών σε δηλώσεις του εξήγησε πως περιμένει να δει τι θα γίνει ώστε να γυρίσει στην Ελλάδα ενώ τόνισε πως η ελληνική πρεσβεία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο ένας από τους τρεις είναι τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων και ονομάζεται Γιάννης Μερσινιάς. Βρέθηκε στην περιοχή για δουλειές, παρέμεινε λόγω της Πρωτοχρονιάς τους για παραθερισμό και επισκέφτηκε ένα φιλικό του σπίτι κοντά στην πόλη Ουχάν. Μετά τον αποκλεισμό στον οποίο τέθηκε η περιοχή εγκλωβίστηκε στην πόλη Γιτσάνγκ η οποία επέχει περίπου 400 χιλιόμετρα από την Ουχάν.

Όπως είπε σε επικοινωνία με την ΕΡΤ ο εγκλωβισμένος τεχνικός ιατρικών μηχανημάτων η περιοχή στην οποία βρίσκεται έχει ερημώσει και δεν κυκλοφορεί κανείς.

Η μαρτυρία του Έλληνα που βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Κίνα

«Βρέθηκα εδώ κατά τύχη. Είχα έρθει στην Κίνα για δουλειές και λόγω της Πρωτοχρονιάς βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου ο οποίος έμενε κοντά στην Ουχάν. Ήρθα στη Γιτσάνγκ καθώς έκλειναν οι δρόμοι γύρω από την περιοχή στην προσπάθειά μου να προλάβω να φύγω. Δυστυχώς δεν πρόλαβα. Βρίσκομαι εδώ και πέντε περίπου ημέρες στη Γιτσάνγκ. Η πρεσβεία με έχει βάλει στην ευρωπαϊκή λίστα εκκένωσης και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μπορέσουν να με απεγκλωβίσουν από εδώ. Απλά περιμένω» είπε ο Γιάννης Μερσινιάς.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται εκεί να μπορέσουν να επαναπατριστούν με ασφάλεια και όσο είναι αυτό εφικτό το συντομότερο δυνατόν.

Ένας Έλληνας βρίσκεται στην πόλη Ουχάν και οι υπόλοιποι δύο στην πόλη Γιτσάνγκ. Η πρεσβεία της Ελλάδας συστήνει οι μετακινήσεις των Ελλήνων πολιτών προς την Κίνα να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες δεδομένου της μετάδοσης του ιού. Στους Έλληνες πολίτες που ήδη βρίσκονται εκεί η πρεσβεία συστήνει να συμμορφωθούν στις οδηγίες των τοπικών αρχών αλλά και την αποφυγή μετακίνησης για οποιοδήποτε λόγο στην επαρχία Χουμπέι καθώς και προς όλες τις άλλες περιοχές που έχουν τεθεί περιορισμοί.


Πηγή