Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Εμβόλιο κορονοϊού: Εγκρίθηκαν οι κλινικές δοκιμές της AstraZeneca – Θα συμμετάσχουν 150 άτομα

Αγωνία για τα αποτελέσματα από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου

Στοιχεία που θα προέρχονται από τον εμβολιασμό 5.000-10.000 εθελοντών ενδέχεται να περιλαμβάνουν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης ΙΙΙ του Sputnik-V, όπως δήλωσε σήμερα (19/10) ο Ντενίς Λογκουνόφ , αναπληρωτής διευθυντής και αρμόδιος για επιστημονικές έρευνες του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, το οποίο έχει αναπτύξει το εν λόγω εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου, στις οποίες συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόσχα από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν. Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Λογκουνόφ είπε επίσης ότι ο εθελοντής που συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ του Sputnik-V θα μπορέσει να ενημερωθεί αν του έχει χορηγηθεί το εμβόλιο ή το πλασέμπο μόνο αφότου ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι το Ταμείο σχεδιάζει να ξεκινήσει την διάθεση του εμβολίου Sputnik-V κατά το κορονοϊού στην Αργεντινή και στο Περού στο προσεχές μέλλον.

«Σύντομα θα ανακοινώσουμε την συμφωνία που έχουμε με την Αργεντινή, την συμφωνία με το Περού που θα ακολουθήσουν τις συμφωνίες που έχουμε ήδη κάνει με το Μεξικό και την Βραζιλία και μια σειρά άλλες χώρες», δήλωσε ο Κιρίλοφ προσθέτοντας ότι η διάθεση του εμβολίου στην Λατινική Αμερική μπορεί να αρχίσει τον Δεκέμβριο.


Πηγή