Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Αναστέλλονται οι ορθοπεδικές επεμβάσεις στο Παίδων Πεντέλης λόγω έλλειψης κονδυλίων

Για το επόμενο έτος μετατίθενται σοβαρές ορθοπεδικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς ο πολύ περιορισμένος προϋπολογισμός ουσιαστικά εξαντλείται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το νοσοκομείο αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τη χειρουργική αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Ωστόσο από τον περασμένο Απρίλιο οι χειρουργοί της ορθοπεδικής κλινικής  ενημερώνουν τους γονείς πως δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης διεξαγωγής χειρουργείων καθώς δεν επαρκεί ο προϋπολογισμός.

Για το θέμα, η διευθύντρια της ορθοπεδικής κλινικής έστειλε επιστολή στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, επιχειρώντας να βρεθεί άμεση λύση στην εμπλοκή.

Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείο για το τρέχον έτος δεν ξεπερνά τα τρία εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους γιατρούς, κονδύλι με το οποίο πρέπει να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, από την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση ως και την προμήθεια ιατρικών υλικών. Στην ορθοπεδική κλινική αναλογούν 60.000 ευρώ για τις ετήσιες ανάγκες της, την ώρα που το κόστος των ορθοπεδικών χειρουργείων είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για παράδειγμα η σπονδυλοδεσία κοστίζει έως 6.000 ευρώ ενώ η αντιμετώπιση της παραλυτικής σκολίωσης φτάνει τα 10.000 ευρώ.

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή