Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Αναστολή χειρουργείων λόγω κορονοϊού: Τι αναφέρουν οι γιατροί

Αναστολή χειρουργείων λόγω κορονοϊού: Τι αναφέρουν οι γιατροί

Να ανασταλεί το 80%των προγραμματισμένων χειρουργείων αποφάσισε η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η εν λόγω κίνηση φέρεται να μην βρίσκει σύμφωνους αρκετούς γιατρούς.

Ένας από διαφωνούντες με την κυβερνητική απόφαση είναι ο Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος είναι ΩΡΛ χειρουργός στο «Αττικό» νοσοκομείο.

«Δεν καταλαβαίνουμε την απόφαση για μείωση των τακτικών χειρουργείων. Από καμία ιατρική σκοπιά. Ανεξάρτητα αν τα ογκολογικά ή τα έκτακτα συνεχίζουν να μπαίνουν στα χειρουργεία. Υπάρχει μια τεράστια λίστα αναμονής» σημείωσε.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης (5/11) κατήγγειλε ελλείψεις στο νοσοκομείο που εργάζεται αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Λείπουν 70 υλικά που έχουμε παραγγείλει από τον Απρίλιο τα οποία είναι απαραίτητα για κάποια χειρουργεία» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε «δεν μπορούμε τον 21ο αιώνα να μιλάμε για καλοήθης παθήσεις που ”μπορούν να περιμένουν”».

«Τα χειρουργεία και πρέπει και μπορούν να γίνουν. Η μόνη λογική εξήγηση για την περικοπή των χειρουργείων είναι είτε γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ για την τοποθέτηση των ασθενών μετά είτε γιατί θέλουν να πάρουν το προσωπικό των χειρουργείων» τόνισε.

Όπως δήλωσε προτείνοντας την επίταξη της ιδιωτικής Υγείας: «Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα. Οι εξαγγελίες για ενίσχυση του συστήματος της δημόσιας Υγείας δεν είναι έτσι όπως τα έλεγε η κυβέρνηση. Για 8 μήνες η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να συναντήσει την ένωση νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας».


Πηγή