Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Απώλεια βάρους: Έξι μικρές διατροφικές αλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε

Η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι μία πολύπλοκη υπόθεση. Υπάρχουν εύκολες λύσεις και μικρές αλλαγές που μπορείτε να δοκιμάσετε προκειμένου να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.

Μια απλή, αλλά αποτελεσματική διατροφική αλλαγή που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, είναι να θέσετε στον εαυτό σας δύο ερωτήσεις.

Ρωτήστε εάν πεινάτε και τι έχετε τη διάθεση να φάτε. Η διαιτολόγος Susan Bowerman, λέει ότι οι άνθρωποι τρώνε συχνά για λόγους πέρα από τη σωματική πείνα. Η κατανόηση του γιατί θέλετε να φάτε ένα συγκεκριμένο φαγητό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν τελικά η κατανάλωσή του είναι η σωστή απόφαση.

Προσπαθήστε να τρώτε νωρίτερα το μεσημεριανό σας γεύμα

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο “Obesity”, το να τρώτε νωρίτερα το μεσημεριανό σας γεύμα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν το γεύμα τους νωρίτερα έχασαν κατά 25% περισσότερο βάρος από αυτούς που έτρωγαν μετά τις 3 μ.μ. Όλοι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν την ίδια ποσότητα θερμίδων και τα ίδια τρόφιμα. Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτή η αλλαγή βάρους θα μπορούσε να αποδοθεί στην πείνα που προκαλεί η όρεξη για πρόχειρο φαγητό.

Μην παραλείπετε γεύματα

Η ποιότητα και η ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε είναι μόνο το ήμισυ της εξίσωσης για την απώλεια βάρους. Ανεξάρτητα από το ποια διατροφή επιλέγετε, η ώρα που τρώτε είναι επίσης σημαντική. Το να λιμοκτονείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αγνοείτε την πείνα σας θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση φαγητού αργότερα. Η κατανάλωση κανονικών γευμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα θα μπορούσε να βελτιώσει τον μεταβολισμό σας.

Διαλείπουσα νηστεία

Η κλινική διατροφολόγος Stephanie Moore λέει ότι η διαλείπουσα νηστεία θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος και να διατηρήσει τους μυς. Ορισμένες μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η διαλείπουσα νηστεία θα μπορούσε να ενισχύσει τον μεταβολισμό από 3,6% έως 14%. Η διαλείπουσα νηστεία είναι ένας εύκολος τρόπος να περιορίσετε τις θερμίδες συνειδητά, χωρίς να προσπαθείτε να φάτε λιγότερο. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι είναι μία αποτελεσματική στρατηγική απώλειας βάρους.

Καταναλώστε την τροφή σας συνειδητά

Η συνειδητή κατανάλωση είναι ζωτικής σημασίας για μία υγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον διατροφολόγο McKenzie Flinchum. «Έχουμε την τάση να τρώμε για πολλούς άλλους λόγους, εκτός από την πείνα, συμπεριλαμβανομένης της πλήξης, των εορτασμών, της επιθυμίας για φαγητό, κλπ», λέει ο Flinchum. «Όταν ένα άτομο κάθεται ενώ τρώει, δίνει περισσότερη προσοχή σε όλη τη διαδικασία».

Τρώτε μόνο σε καθορισμένες περιοχές

Μία άλλη τακτική που βοηθά στην εξάλειψη των περισπασμών, είναι να τρώτε τα γεύματά σας μόνο σε καθορισμένες περιοχές. Μία μελέτη έδειξε ακόμη ότι οι οικογένειες που τρώνε δείπνο στο τραπέζι της κουζίνας τείνουν να έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ.

Προσθέστε ένα λαχανικό σε κάθε γεύμα

Ο συνδυασμός νερού και φυτικών ινών θα σας χορτάσει χωρίς να σας χαρίσει πολλές θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι θα μειώσει την πείνα σας για περισσότερες ώρες και έτσι θα καταναλώσετε λιγότερο φαγητό.

Πηγή: Reader’s Digest

Διαβάστε επίσης:

Το καλοκαίρι έφθασε: Χάστε κιλά με την πιο ισορροπημένη διατροφή

Οι 4 top συμβουλές διατροφής για μακροζωία

 

 


Πηγή