Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αυτισμός: Δες αν έχεις λόγο να το ψάξεις

Κάθε γονιός πιστεύει και εύχεται ότι το παιδί του θα είναι γερό και υγιές. Τα τελευταία χρόνια, όμως μία συχνή ερώτηση που γεννιέται μαζί με τον ερχομό ενός βρέφους είναι το αν θα παρουσιάσει κάποια αναπτυξιακή διαταραχή.

 

Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, γιατί οι γονείς σήμερα είναι πολύ πιο ενημερωμένοι αλλά και γιατί οι αναπτυξιακές διαταραχές είναι πιο συχνές. Έτσι, η επιθυμία της νέας μαμάς είναι η διαρκής ενημέρωση, θέλει να ξέρει από νωρίς τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του παιδιού της χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη. Η άποψη που υπήρχε παλιά ότι μία δυσκολία με τον χρόνο θα ξεπεραστεί έχει αναθεωρηθεί.

 

Σύγχρονες μελέτες που αφορούν την παιδική ανάπτυξη συμφωνούν ότι μία δυσκολία που δεν έχει διαγνωσθεί έγκαιρα και αντιμετωπιστεί κατάλληλα αφήνει κατάλοιπα και η λύση της γίνεται δυσκολότερη με την πάροδο του χρόνου. Το συμπέρασμα αυτό οδήγησε στην δημιουργία του Βιβλιαρίου Αναπτυξιακής Υγείας του Παιδιού. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

 

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή