Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αffidea: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Αffidea: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με το μήνυμα «Αγαπήστε το στήθος σας, αγαπήστε τη ζωή σας», ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει την σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25/10) προσφέρει σε όλες τις γυναίκες δύο επιλογές σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον προληπτικό έλεγχο του μαστού.

Συγκεκριμένα:

• Ψηφιακή Μαστογραφία
• Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών

Η προσφορά ισχύει για κάθε ραντεβού που θα προγραμματιστεί από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 στα διαγνωστικά κέντρα της Affidea σε όλη την Ελλάδα, όπου εφαρμόζονται συστηματικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας Covid-19 για τη διασφάλιση της υγείας και της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών.

Σήμερα, ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται σε ποσοστό 100%, εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Συνεπώς, η καλύτερη θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση. Αυτή επιτυγχάνεται με τον προληπτικό έλεγχο στις γυναίκες που δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ή ενόχληση από τον μαστό τους.

Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την 1η αιτία θανάτου στις γυναίκες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι 1 στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της, κάνει σαφή την αναγκαιότητα και την σημασία διενέργειας προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική εξέταση στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου. Εντοπίζει παθολογικές οντότητες που δεν είναι ανιχνεύσιμες με άλλες απεικονιστικές εξετάσεις και αυτό από μόνο του δείχνει την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της εκτέλεσης ψηφιακής μαστογραφίας.

Η πρώτη μαστογραφία αναφοράς γίνεται σε ηλικία 35 ετών και από τα 40 και μετά ο έλεγχος γίνεται σε ετήσια βάση. Αν υπάρχει επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, ο έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε μικρότερες ηλικίες, πάντα κατόπιν συνεννόησης με ειδικό ιατρό μαστού. Σε νεαρές γυναίκες <35 ετών με πυκνό μαστό η εξέταση εκλογής είναι ο υπέρηχος μαστών. Η ψηφιακή μαστογραφία με τομοσύνθεση είναι η πιο αξιόπιστη μαζί με τον υπέρηχο μαστών για γυναίκες άνω των 40 ετών.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Affidea, υπογραμμίζοντας την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και της ειλικρινούς φροντίδας για τον άνθρωπο και την υγεία του.


Πηγή