Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Βατόπουλος: Η κατάσταση στην Αττική θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα

Βατόπουλος: Η κατάσταση στην Αττική θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα

Νέα μέτρα για την Αττική αναμένεται να ανακοινωθούν και σήμερα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερά τριψήφιος.

«Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα η κατάσταση γι’ αυτό προτείνεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα καθώς έχουμε αύξηση στις διασωληνώσεις και έχουμε αρκετές συρροές» εξήγησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Αν έχετε παρατηρήσει και στη Σερβία και στο Ισραήλ έγινε ξαφνικά η αύξηση. Και αν αυτό συμβεί είναι δύσκολο η κατάσταση να ελεγχθεί» πρόσθεσε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε και «καλό και κακό» ότι επέστρεψαν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων σημειώνοντας ότι «το καλό είναι ότι δεν θα έχουμε μετακινήσεις στην Ελλάδα».

«Η προσπάθεια είναι να περιορίσουμε τις πιθανότητες να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ο κορονοϊός χωρίς να επηρεάσουμε την καθημερινότητά του. Η μάσκα είναι ένα τέτοιο μέτρο. Η χρήση της είναι κρίσιμη καθώς η μάσκα είναι το πιο βολικό όπλο με την έννοια ότι δεν επηρεάζει την καθημερινότητα» πρόσθεσε.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι «πάντα έχουμε πει ότι η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό όπως η λαϊκή αγορά ή ένας πολυσύχναστος δρόμος».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χρήσιμο το διαφορετικό ωράριο, χρήσιμη και η τηλεργασία όπου μπορεί να γίνει».

Τέλος για την εικόνα των τελευταίων δύο μηνών είπε στην ίδια συνέντευξη ότι «από τις αρχές Αυγούστου που είχαμε τριψήφιο ευτυχώς δεν είναι τόσο εκρηκτική η αύξηση. Μέσα σε αυτό τον αριθμό είναι και συρροές. Το 1/4 είναι ασυμπτωματικοί. Οι διασωληνώσεις είναι πρόβλημα».

ΕΟΔΥ: 180 κρούσματα χθες Δευτέρα 14/9 στην Ελλάδα – Πέντε νέοι θάνατοι

Τα κρούσματα χθες 14/9, είναι 180 όπως ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Από αυτά τα, 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί πέντε νέοι θάνατοι από τον κορονοϊό.

Συνολικά, οι νεκροί στη χώρα μας είναι 310. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.420, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Πηγή