Τρίτη , 4 Αύγουστος 2026

Γάλλος αξιωματούχος νοσοκομείου προειδοποιεί: Η πανδημία δεν βρίσκεται υπό έλεγχο

Δεν πάει καλά η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Γαλλία και αυτό το παραδέχονται και επίσημα χείλη.

«Η επιδημία της COVID-19 δεν βρίσκεται υπό έλεγχο στη Γαλλία και ένα νέο lockdown θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί επιλογή», δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της μονάδας λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο Σεντ-Αντουάν του Παρισιού Καρίν Λακόμπ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στο επιδημιολογικό μέτωπο, η επιδημία δεν βρίσκεται υπό καμία έννοια υπό έλεγχο», σημείωσε η ίδια, σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο BFM TV.

Ειδικοί του συστήματος υγείας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων μπορεί να οδηγήσει σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας της COVID-19 στη Γαλλία και την Ευρώπη.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες Τρίτη το βράδυ 11.795 νέα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο και 802 θανάτους από COVID-19 εκ των οποίων οι 381 μεταξύ ασθενών που νοσηλεύονταν, ενώ τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αναφερθεί 421 θάνατοι από τη νόσο αυτή σε οίκους ευγηρίας.

Παράλληλα ο δήμαρχος της Νανσί στην ανατολική Γαλλία ζήτησε την επιβολή σε τοπικό επίπεδο πιο περιοριστικών μέτρων από τις 28 Δεκεμβρίου για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο Ματιέ Κλαν δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι η επιδημία έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο σε τοπικό επίπεδο.

Η περιοχή αυτή στην ανατολική Γαλλία ήταν το επίκεντρο του πρώτου κύματος της επιδημίας της COVID-19 στη χώρα.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά σοβατεπί με ξίδι για να ξαναγίνουν λαμπερά

Ένα σημείο του σπιτιού που μαζεύει συχνά χνούδια, τρίχες και σκόνη, αλλά περνά απαρατήρητο, είναι …

Daily-News.GR