Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Γερμανία: «Απίθανο» να αρθούν τα μέτρα στις αρχές του νέου χρόνου

Γερμανία: «Απίθανο» να αρθούν τα μέτρα στις αρχές του νέου χρόνου

Απίθανη θεωρεί ο Χέλγκε Μπράουν, προσωπάρχης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ενδεχόμενη άρση των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί στη χώρα για την ανάσχεση της πανδημίας στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Ο Μπράουν δήλωσε επίσης πολύ αισιόδοξος πως τα αυστηρότερα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την Τετάρτη θα βοηθήσουν να μειωθούν οι αριθμοί των νέων λοιμώξεων στη Γερμανία.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έως ότου υπάρχει επαρκής ποσότητα εμβολίων που να μπορεί να διατεθεί σε όλους, «θα έχουμε κάποιες δύσκολες ημέρες μπροστά μας» σημείωσε ο ίδιος κατά τις δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο n-tv και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Μια συνολική χαλάρωση είναι κάτι το πολύ απίθανο να γίνει».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ, η χώρα είναι πιθανό ότι θα μπορέσει να αποφύγει άλλη μια ύφεση παρά το δεύτερο εθνικό lockdown που αρχίζει αύριο, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Ελπίζω ότι θα μπορούμε να αποτρέψουμε μια πλήρη οικονομική στασιμότητα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας» της COVID-19, σημείωσε ο υπουργός σε δηλώσεις που έκανε στον δημόσιο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.


Πηγή