Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα κατεψυγμένα τρόφιμα

Οι έντονοι ρυθμοί, οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και το γεγονός ότι συχνά είναι πιο οικονομικά αύξησαν την κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων. Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι ότι τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα δεν απαιτούν προετοιμασία απλοποιώντας την καθημερινότητά μας.

Η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων μια στο τόσο δεν θα προκαλέσει σημαντική βλάβη στο σώμα, αλλά σε τακτική βάση είναι επιβλαβής για την υγεία.

Σήμερα τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι διαθέσιμα παντού, σε μια μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει από κατεψυγμένα λαχανικά έως κατεψυγμένο κρέας. Επίσης, μπορείτε να βρείτε έτοιμα γεύματα που το μόνο που απαιτούν είναι το ζέσταμά τους στον φούρνο μικροκυμάτων.

Για να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα κατεψυγμένα τρόφιμα επί μήνες, αποθηκεύονται και διατηρούνται από τις βιομηχανίες τροφίμων με την προσθήκη υψηλών ποσοτήτων συντηρητικών που είναι επιβλαβή για την υγεία.

Οι τρόποι που τα κατεψυγμένα τρόφιμα επηρεάζουν την υγεία

Μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους: Τα κατεψυγμένα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά λόγω της παρουσίας λιπών και υδατανθράκων. Όπως τα τηγανητά ή τα σνακ, μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Είναι επιβλαβή για την καρδιά: Τα κατεψυγμένα τρόφιμα περιέχουν trans λιπαρά, τα οποία μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες προκαλώντας έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αυξάνουν την αρτηριακή πίεση: Τα κατεψυγμένα τρόφιμα περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου που συμβάλλουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Όταν η αρτηριακή πίεση αυξάνεται, μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια και άλλες χρόνιες ασθένειες. Το αλάτι μπορεί να προκαλέσει επίσης ζημιά στην καρδιά, τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Τα κατεψυγμένα τρόφιμα περιέχουν άμυλο που συμβάλει στη διατήρηση των τροφίμων. Το άμυλο, αρχικά διασπάται σε ζάχαρη που τελικά οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.


Πηγή