Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Γιατί το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να είναι απροσδόκητος σύμμαχος στη μάχη με τον κορονοϊό

Γιατί το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να είναι απροσδόκητος σύμμαχος στη μάχη με τον κορονοϊό

Να βουρτσίζετε τα δόντια σας κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι σας, μας συμβουλεύει ο καθηγητής Martin Addy, λέγοντας πως η οδοντόκρεμα έχει αντιμικροβιακά χημικά που κρατούν μακριά την Covid-19.

Ο καθηγητής οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ υποδεικνύει πως το βούρτσισμα μπορεί να αφαιρεί σωματίδια του ιού από το στόμα, καθώς έχει τις ίδιες ιδιότητες με το αντισηπτικό των χεριών.

Και λέει επίσης πως η κυβέρνηση οφείλει να ενθαρρύνει το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα ως αποτρεπτικό μέτρο για τον κορονοϊό.

Αν λοιπόν μπει ο κορονοϊός από το στόμα, η οδοντόκρεμα μπορεί να τον σκοτώσει, γλιτώνοντάς μας από τη νόσο.

Αλλά και την ίδια στιγμή γλιτώνουν και οι άλλοι γύρω μας, καθώς το βούρτσισμα μειώνει το ιικό φορτίο του στόματος, το οποίο συσχετίζουν κάποιες μελέτες με τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού.

Ο ακαδημαϊκός συμβουλεύει καλό βούρτσισμα των δοντιών κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι. Η συχνότητα του βουρτσίσματος θα πρέπει να αυξηθεί τώρα με την πανδημία, ισχυρίζεται, καθώς οι αντιβακτηριδιακοί παράγοντες της οδοντόκρεμας μπορούν να εξολοθρεύσουν τον ιό αν μπει από το στόμα.

Μιλώντας στην «Telegraph», είπε: «Η οδοντόκρεμα περιέχει τα ίδια αποτρεπτικά με αυτά που βρίσκεις σε συνιστώμενα τζελ για το πλύσιμο των χεριών. Η αντιμικροβιακή δράση της οδοντόκρεμας στο στόμα επιμένει για 3-5 ώρες και, γι’ αυτό, μειώνει το ιικό φορτίο στο σάλιο ή τις μολύνσεις από ιούς που μπαίνουν από το στόμα».

Και καταλήγει: «Για τη συντριπτική πλειονότητα, ο χρόνος του βουρτσίσματος των δοντιών πρέπει να επικεντρώνεται όταν είναι να βγουν έξω από τα σπίτια τους, για γυμναστική ή ψώνια»…


Πηγή