Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Δεν θα γίνει σε εγκύους το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Δεν θα γίνει σε εγκύους το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό

Προς το παρόν δεν θα γίνεται σε εγκύους το ρωσικό εμβόλιο, καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτούνται ξεχωριστές κλινικές δοκιμές, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι που ανέπτυξε το Sputnik-V, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο οι έγκυες να περνούν πιο ελαφρά τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες κατηγορίες ατόμων, καθώς -όπως είπε- ακόμη και σε άλλου ιούς όπως ο Ebola παρατηρήθηκε ότι οι έγκυες περνούν πιο ήπια την μόλυνση αυτή καθώς το ποσοστό των εγκύων που ανέρρωσαν είναι πολύ πιο υψηλό σε σχέση με άλλες κατηγορίες.

Ο ίδιος υπέθεσε ότι στις εγκύους εμφανίζονται οι εμβρυακοί αισθητήρες στα αντισώματα οι οποίοι έχουν μεγάλη ομοιότητα με το σταθερό τμήμα των αντισωμάτων.

«Και η συγκέντρωση αντισωμάτων στις εγκύους, στο αίμα και στα κύτταρα, σε σχέση με τις μη εγκύους είναι πολύ πιο υψηλή. Πιο υψηλή σχεδόν 10 φορές» , σημείωσε ο Γκίντσμπουργκ σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι για να επιβεβαιωθεί αυτή η θεωρία σε σχέση με την νόσο του κορονοϊού χρειάζονται ξεχωριστές κλινικές έρευνες.


Πηγή