Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Δημόπουλος: Ο κορονοϊός ενδεχομένως να επιστρέψει το φθινόπωρο

Δημόπουλος: Ο κορονοϊός ενδεχομένως να επιστρέψει το φθινόπωρο

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από το μέτωπο του κορονοϊού σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Είναι μηδαμινά τα νέα κρούσματα, αυτό το δεδομένο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε μια καλή προοπτική για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είναι η κατάλληλη περίοδος για να επανέλθουμε όσο περισσότερο στην κανονικότητα» ανέφερε για το άνοιγμα των δημοτικών τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε αποκλεισμένοι ως κράτος» είπε για το κομμάτι του τουρισμού. «Κρατώντας κάποιες διαδικασίες λογικές θα μπορέσουμε να έχουμε επανεκκίνηση στον τουρισμό, με δειγματοληπτικούς ελέγχους, τήρηση μέτρων προστασίας στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, στις παραλίες, στις πισίνες» είπε.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η πανδημία είναι υπό γενικό έλεγχο. Υπάρχει άγχος πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» επισήμανε ο κ. Δημόπουλος.

«Για να εξαφανιστεί πλήρως ο κορονοϊός είναι δύσκολο» τόνισε. «Ενδεχομένως να παραμείνει και να επιστρέψει προς το φθινόπωρο» πρόσθεσε.


Πηγή