Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Διημερίδα για την Οξεία Νεφρική Βλάβη στο Μουσείο Μπενάκη

Διημερίδα για την Οξεία Νεφρική Βλάβη στο Μουσείο Μπενάκη

Το Νεφρολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και το Ινστιτούτο Μελέτης, Έρευνας, Εκπαίδευσης και Θεραπείας Νοσημάτων Αγγείων, Καρδιάς, Εγκεφάλου και Νεφρών (Ι.Ν.Α.Κ.Ε.Ν.) σε συνεργασία με το Διεθνές Νεφρολογικό Ινστιτούτο της Vicenza, οργανώνουν Διημερίδα με θέμα την Οξεία Νεφρική Βλάβη (ΟΝΒ), στις 12-13 Απριλίου 2019 στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Η Οξεία Νεφρική βλάβη αποτελεί μια συνεχώς αυξανόμενη μάστιγα στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από την παγκόσμια νεφρολογική κοινότητα για την πρόληψη της και την έγκαιρη διάγνωση της. Αποτελεί μια  κλινική οντότητα που αν αναγνωριστεί εγκαίρως  και αντιμετωπιστεί σωστά είναι ιάσιμη.

Στην περσινή ημερίδα έγινε αναφορά στον ορισμό, την επίπτωση και την έκβαση της ΟΝΒ.Στη φετινή διημερίδα γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί το ευρύ φάσμα της Οξείας Νεφρικής Βλάβης που άπτεται όλων των ιατρικών ειδικοτήτων και η ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, ανταλλαγή γνώσεων, εμπειρίας και δεδομένων με τις διάφορες κλινικές ειδικότητες που εμπλέκονται στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση της Οξείας Νεφρικής Βλάβης.

Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας θα υπάρξουν συνεδρίες με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων ειδικών και πρωτοπόρων στην έρευνα στον τομέα αυτό́. Ανάμεσα σε αυτούς και ο διεθνούς φήμης καθηγητής Claudio Ronco που είναι  από τους πρωτεργάτες στην έρευνα που αφορά την οξεία νεφρική βλάβη.

Παγκόσμιος στόχος, να μην υπάρξει κανένας θάνατος από νεφρική βλάβη το 2025.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή