Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Είναι η αρθροπλαστική του ισχίου η πιο πετυχημένη επέμβαση του αιώνα; Γνωρίστε τη μέθοδο SuperPath!

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σακελλαρίου Βασίλειος μας ενημερώνει για την αρθροπλαστική ισχίου με την πρωτοποριακή μέθοδο SuperPath!

Αρθρίτιδα: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Αν υποφέρετε από έντονο πόνο και περιορισμό των κινήσεων στο ισχίο (γοφός), είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από αρθρίτιδα ισχίου, μια πάθηση που επηρεάζει κατά πολύ τις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών και φυσικά την ποιότητα ζωής τους.

Στα πρώιμα στάδια της νόσου, μια συντηρητική αγωγή μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα, χωρίς όμως να μπορεί να αντιμετωπίσει την πάθηση. Η αρθρίτιδα σε προχωρημένα στάδια αντιμετωπίζεται πλήρως με τη μέθοδο της αρθροπλαστικής ισχίου, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως η πιο πετυχημένη επέμβαση του αιώνα.

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου;

Ουσιαστικά πρόκειται για τη χειρουργική αντικατάσταση των φθαρμένων αρθρικών επιφανειών του ισχίου με μια τεχνική άρθρωση, η ποιότητα της οποίας είναι εξαιρετικά υψηλή κι ανθεκτική στο χρόνο.

Αυτό που κάνει την ολική αρθροπλαστική ισχίου να ξεχωρίζει είναι η εξάλειψη του πόνου των ασθενών και η πλήρης επαναφορά της λειτουργικότητας του ισχίου.

Ολική αρθροπλαστική ισχίου με τη μέθοδο SuperPath

Η μέθοδος SuperPath έχει αποτελέσει μια επαναστατική εξέλιξη στη χειρουργική του ισχίου. Απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άσηπτη νέκρωση του ισχίου και αποτελεί την πιο σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική και λιγότερο τραυματική μέθοδο, με την οποία οι ασθενείς επιστρέφουν αναίμακτα, χωρίς πόνο και άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η μεγαλύτερη καινοτομία της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να γίνει εξάρθρωση της κεφαλής του μηριαίου σε κανένα στάδιο της επέμβασης. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλακά μόρια της άρθρωσης (κυρίως τα θυλακοσυνδεσμικά στοιχεία της άρθρωσης) παραμένουν ανέπαφα, καθώς και ότι αποφεύγεται ο μυϊκός τραυματισμός των μυών και των τενόντων. Γι’ αυτούς τους λόγους η μέθοδος SuperPath έχει χαρακτηριστεί ως micro-αρθροπλαστική, ενισχύοντας την υπεροχή της έναντι των υπόλοιπων τεχνικών MIS (Minimally Invasive Surgery).

Η διαδερμική τεχνική της αρθροπλαστικής ισχίου SuperPath, με τη διατήρηση των μαλακών μορίων που περιβάλλουν το ισχίο, έχει πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς, με κυριότερα τα εξής:

– Ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου,

– Μείωση της απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου,

– Ταχύτατη ανάρρωση,

– Φυσιολογικό περπάτημα χωρίς χωλότητα (ο ασθενής δεν κουτσαίνει) λόγω της διατήρησης ανέπαφων των μυών της

άρθρωσης του ισχίου,

– Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες,

– Ελαχιστοποίηση του κινδύνου εξαρθρήματος.

Σακελλαρίου Ι. Βασίλειος, MD, MSc, PhD

Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Mediterraneo Hospital με ειδικό αντικείμενο την Επανορθωτική Χειρουργική Ενηλίκων & Χειρουργική Μεγάλων Αρθρώσεων.

Eξειδικευμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας του ισχίου, διενεργώντας εκατοντάδες τέτοιες επεμβάσεις στο νοσοκομείο Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης (το νοσοκομείο Hospital for Special Surgery, New York έχει βραβευθεί ως το καλύτερο νοσοκομείο για ορθοπαιδικές επεμβάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για 3 συνεχόμενα έτη, 2011-2014, σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης του US News).

Site: www.athensorthoexperts.gr 

Athens Orthopedic Experts

Διεύθυνση: Ομήρου 46, Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Ωράριο Ιατρείου: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 18.00-21.00
Τηλ.: 213 0299117, Κιν.: 6944 838101, Email: info@athensorthoexperts.gr 


Πηγή