Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Εγκεφαλικό: Οι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο (εικόνες)

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι αποτέλεσμα της διακοπής παροχής οξυγόνου στον εγκέφαλο. 

Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για εγκεφαλικό είναι όσοι έχουν ιστορικό, οι ηλικιωμένοι, οι διαβητικοί, οι υπέρβαροι, άτομα με αυξημένη χοληστερόλη και οι παχύσαρκοι.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο, ανάλογα με τη βαρύτητά του, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως παράλυση, απώλεια μνήμης, διακοπή ομιλίας κλπ.

Ενδέχεται, ωστόσο, να είναι ελαφρύ και οι συνέπειές του αναστρέψιμες, ενώ ο κίνδυνος εμφάνισης μπορεί να μειωθεί εφόσον ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τις τέσσερις ομάδες τροφών που μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού.

Πηγή: geisinger.org


Πηγή