Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της DEMO ABEE

Για δωδέκατη χρονιά, την Τετάρτη 16 Μαΐου, οργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ, σε συνεργασία με το ΓΝ Ευαγγελισμός, η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των εργαζομένων της εταιρείας.

Οι μονάδες αίματος που συλλέγονται κάθε χρόνο είναι διαθέσιμες για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει για τους εργαζόμενους της εταιρείας αλλά και τις οικογένειές τους (παιδιά, γονείς, συζύγους και φιλικά πρόσωπα) κάτι που πολλές φορές έχει αποδειχθεί σωτήριο για τους ανθρώπους της DEMO που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Αίμα χρειάζονται οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων, τα 2.800  άτομα που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, όσοι πάσχουν από διάφορες αιματολογικές ασθένειες (λευχαιμία, αιμορροφιλία κα.), περιστατικά βαριάς γαστρορραγίας και ασθενείς κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, εφέτος τον Ιούνιο, η χώρα μας έχει αναλάβει την διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018.

Η 14η Ιουνίου επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος. Μέχρι σήμερα 14 χώρες έχουν αναλάβει από τον Π.Ο.Υ. την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού της και εφέτος, 2018, διοργανώτρια είναι η χώρα μας, με σύνθημα «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή».

demoaimod2

Η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας των Εργαζομένων της DEMO, εντάσσεται στο γενικότερο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, τομέας εργαζόμενοι.

Εκτός από τον εθελοντισμό των εργαζομένων και η  ίδια η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων της. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο γενικό ιατρείο με ιατρό και νοσηλεύτρια, και επιπλέον, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τις γυναίκες εργαζόμενες, ανέπτυξε συνεργασία με ιατρό γυναικολόγο όπου οι εργαζόμενες μπορούν να εξετάζονται δωρεάν με τεστ ΠΑΠ.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης ασφάλιση ζωής, ατυχήματος και υγείας στους εργαζόμενους, διενεργεί κάθε έτος ιατρικές εξετάσεις στο προσωπικό καθώς και εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως ακουόγραμμα ή σπιρομέτρηση όπου απαιτείται. Μετρά συστηματικά την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα θορύβου στις εγκαταστάσεις.

demoaimod

Έχει συνεργασία με εξωτερικούς ειδικούς για θέματα ασφάλειας εργασίας, διενεργεί επιθεωρήσεις και ελέγχους ενώ ελέγχει αυστηρά την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της. Η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιείται στην DEMO 2 φορές ετησίως, Άνοιξη και Φθινόπωρο.

localStorage.clear();


Πηγή