Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας 2018

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας 2018 (στις 17 Απριλίου), ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) διοργάνωσε εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να ενισχύσει τη γνώση γύρω από αυτή τη χρόνια ασθένεια και να συμβάλει στη συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής των πασχόντων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διανεμήθηκε στον κόσμο ενημερωτικό υλικό για την ασθένεια, ενώ δύο συμβολικές ποδηλατοδρομίες από εθελοντικές ομάδες ποδηλατών μετέφεραν και στις δύο πόλεις το μήνυμα ότι «Η Γνώση μας κάνει πιο Δυνατούς».

Με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμορροφιλίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, κ. Γιώργος Φιλιππίδης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την ασθένεια και να ενημερώσουμε ότι, σήμερα, με την επιστημονική πρόοδο που συντελείται στον τομέα της διάγνωσης και της θεραπείας, τα άτομα με αιμορροφιλία μπορούν να ζήσουν μια σχεδόν φυσιολογική ζωή, εφόσον υπάρχει πρόσβαση στην κατάλληλη θεραπεία.

Πλέον, κάθε νεότερη γενιά έχει τη δυνατότητα να ζει καλύτερα από την προηγούμενη και αυτό είναι ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό γεγονός που πρέπει να γνωρίζουν όλοι. Το φετινό μας μήνυμα είναι «η γνώση μας κάνει πιο δυνατούς» και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας βοήθησαν να το μεταφέρουμε στον κόσμο».

localStorage.clear();


Πηγή