Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Εκτόξευση σε νέο ρεκόρ με 453 κρούσματα στην Ελλάδα – Στο κόκκινο και πάλι η Αττική

Αρνητικό ρεκόρ σε όλη τη χώρα με 453 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 174 στην Αττική και τα 184 στον Καρά Τεπέ καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 21/9 στην χώρα μας.

Η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την λήψη ακόμα πιο «αυστηρών» μέτρων για την Αττική.

Βέβαια, τα νέα μέτρα και οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τέθηκαν μόλις χθες το πρωί σε εφαρμογή, με τις επόμενες 13 μέρες να είναι κρίσιμες.

Κικίλιας: 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Τον αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο για να αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες Εντατικής Θεραπείας περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως οι ΜΕΘ έχουν αυξηθεί από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «θλιβερό τρόπο αντιπολίτευσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να κάνουμε ανακοίνωση ότι μένουν 22 μόνο κρεβάτια αδιάθετα στην Αττική. Είναι λυπηρό, είναι θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση, λυπάμαι πραγματικά», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha.

Όπως συμπλήρωσε το Σεπτέμβριο του 2018 είχαμε 35 άτομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ και δεν είχαμε κορονοϊό.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, με τη δική μας διακυβέρνηση, έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική εν μέσω πανδημίας. Δηλαδή, έχουμε 62 κενές κλίνες ΜΕΘ non-Covid αυτή τη στιγμή, περιμένουν εγκεφαλικά, τροχαία, καρδιακά, καρκίνους, σοβαρά χειρουργεία και 37 κενές κλίνες ΜΕΘ-Covid. Και συνεχίζουμε να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε 409 κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 565 σε όλη την Ελλάδα. Καλό είναι, λοιπόν, να προσέχουμε τι λέμε, πώς το λέμε και τι εντυπώσεις δημιουργούμε στους συμπολίτες μας» κατέληξε ο Β.Κικίλιας για το ζήτημα των ΜΕΘ.

Αρνητικό ρεκόρ με 453 νέα κρούσματα – Τα 174 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 453 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 195 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 184 στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ Λέσβου). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.595, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες και οι θάνατοι 346.

Αναλυτικά, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν:– 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

– 174 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

–  5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (εκ των οποίων 1 αναφέρει ταξίδι στη Χαλκιδική).

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας.

– 5 κρούσματα στην  Π.Ε. Αρκαδίας.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου.

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας.

– 1 κρούσμα στην  Π.Ε. Ιωαννίνων.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κοζάνης.

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας.

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή.

– 184 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ.

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Πέλλας.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου.

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων.

–  18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων εκ των 3 συνδέονται με γνωστή συρροή.

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

–  1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας.

– 19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.


Πηγή