Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Βελτιώστε την υγεία του ήπατος για να έχετε καλή λειτουργία του οργανισμού σας

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Μεγάλος μουσικός μαραθώνιος με στόχο να μην παραμεληθούν οι χρόνιοι ασθενείς σε καιρό πανδημίας

Μεγάλη απήχηση είχε ο μουσικός μαραθώνιος που πραγματοποιήθηκε από το my-radio.gr (υπεύθυνος κ. Γιωργος Χριπάτσιος) και την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα για τα ρευματικά νοσήματα την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020.

Σκοπός αυτής της οργάνωσης ήταν η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού εντός και εκτός Ελλάδας για τις ρευματικές παθησεις ώστε να μην ξεχαστούν και παραμεληθούν οι ανάγκες των χρόνιων ασθενών σε καιρό πανδημιας και να τονιστεί η έγκαιρη διάγνωση αυτών των νοσημάτων αλλά και η συννοσηρότητα που μπορεί να υπάρξει παραμελώντας την παρακολούθησή τους και να τονιστεί και η αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Για αυτό το σκοπό, συμμετείχαν και μίλησαν οι:

  • Δημήτρης Κούβελας – Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ
  • Δημήτρης Κασίμος – Γενικός Αρχίατρος του 401, Ρευματολόγος
  • Δημήτρης Μπογδάνος – Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
  • Ελένη Αρναούτογλου -Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
  • Αγγελική Αϊβάτογλου – Κοινωνιολόγος , Ομαδική Ψυχοθεραπεύτρια , Υπεύθυνη Γραμμής Υποστηριξης της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α

Η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , κα Αθανασία Παππά έκλεισε αυτόν τον μουσικό μαραθώνιο λέγοντας:

« Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακροατές εντός και εκτός Ελλάδας που ήταν χιλιάδες , ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες μας και να αναφέρω ότι δεν θα πρέπει με τίποτα να ξεχάσουμε τους χρόνιους ασθενείς να μην μείνουν εκτός των υπηρεσιών υγείας στον καιρό της πανδημίας , αλλά και από την μεριά τους οι ασθενείς να προσέχουν πολύ τον εαυτό τους τηρώντας ολα τα μέτρα ασφαλείας, να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο κατόπιν συννενοησης με τον γιατρό τους και να μην φοβηθούν να κανουν τις θεραπείες αν δεν τους το πει ο ίδιος ο γιατρός τους».

Καθόλη την διάρκεια του μουσικού μαραθώνιου ηχητικά σποτάκια ενημέρωναν για το έργο της ΕΛ.Ε.Ν.Α αλλά και την σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης.Για την στήριξη αυτού του σκοπού άλλα τρία site του εξωτερικού ενώθηκαν , εκτοξεύοντας την ακροαματικότητα σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη.Τα sites που βοήθησαν είναι το allgreeksongsradio.be, το boxradio.eu  και το iatreioclub.gr απο το Βέλγιο. ( υπεύθυνος κ. Ηλία Αλεξανδρόπουλος)


Πηγή