Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

ΕΜΑ: Πρόωρο να προβλεφθεί μια προσαρμογή των εμβολίων στη μετάλλαξη της Μποτσουάνα | ΥΓΕΙΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε την Παρασκευή (26/11) ότι είναι πρόωρο να προβλεφθεί μια προσαρμογή των εμβολίων στη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στην Μποτσουάνα.

«Είναι πρόωρο επί του παρόντος να προβλεφθεί η προσαρμογή των εμβολίων προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η παραλλαγή που αναδύεται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπό την ονομασία προς το παρόν B.1.1.529, η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και με πολλαπλές μεταλλάξεις είναι δυνητικά πολύ μεταδοτική, σύμφωνα με Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες που βλέπουν σε αυτήν τα σημάδια ενός νέου κύματος της πανδημίας.

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, που προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο για νέο γύρο υπερμετάδοσης, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας τις τελευταίες ώρες.

Τα δεδομένα που συλλέγουν οι ειδικοί, ως αυτή την ώρα, δείχνουν μια παραλλαγή με διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων από την ήδη πολύ μεταδοτική Δέλτα, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστος ο τρόπος που μπορούν τα εμβόλια να αντιμετωπίσουν τον παραλλαγμένο αυτόν ιό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η σλοβακική Προεδρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανάρτηση στο Twitter, επισήμανε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες-μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή