Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Sputnik-V: Εντός του Νοεμβρίου  στη δημοσιότητα τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών

Εμβόλιο κορονοϊού: Η Ρωσία πατάει… γκάζι και θα παράγει 4.000.000 δόσεις του Sputnik-V από Φεβρουάριο

Περίπου 4.000.000 δόσεις του εμβολίου Sputnik-V θα παράγονται μηνιαίως από τον Φεβρουάριο, με τη Ρωσία να πατάει «γκάζι». Αυτό δήλωσε σήμερα (14/01) ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Ν. Γκαμαλέι», Αλέξαντρ Γκίντσμπουργκ.

«Είναι εφικτό να φθάσουμε στους αριθμούς εκείνους που είχαν προγραμματισθεί νωρίτερα, και είναι περίπου 4 με 5 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως. Νομίζω ότι τον Φεβρουάριο θα παράγουμε ήδη 4 εκ. δόσεις του εμβολίου μηνιαίως. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να λέει ότι αυτό είναι ανέφικτο», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 1,5 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik-V και έως την 1η Φεβρουαρίου θα έχουν παραχθεί επιπλέον 2-2,5 εκατομμύρια δόσεις.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ξεκίνησε σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε χθες εντολή να αρχίσει από την ερχόμενη εβδομάδα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου και το προωθεί στο εξωτερικό, έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια πολίτες.


Πηγή