Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Ενδομητρίωση- Μια φωτογράφος δείχνει τις τρύπες και τις ουλές από τις 5 εγχειρήσεις στην κοιλιά της [εικόνες]

 Η φωτογράφος που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την επαγγελματική της ιδιότητα για να δείξει την επώδυνη πραγματικότητα της ενδομητρίωσης. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, πρόκειται για μια επώδυνη και επίμονη γυναικολογική πάθηση, η οποία έχει προσβάλλει πάνω από 176 εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Georgie Wileman είναι μία από αυτές. Πρόκειται για μια Βρετανίδα φωτογράφο η οποία δημιούργησε μια σειρά από πολύ δυνατές φωτογραφίες που δείχνουν τον αγώνα της ενάντια στην ενδομητρίωση. 

Στη σειρά από φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, φαίνεται το στομάχι της με τις ουλές και τις τρύπες που έχει αποκτήσει μετά από τα 5 χειρουργεία στα οποια έχει υποβληθεί για να καταπολεμήσει το πρόβλημα. 

Κι ενώ αυτές οι εγχειρήσεις μπορεί να της έχουν προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση, η Wileman, όπως δήλωσε στη Βρετανική Ιndependent, ο χρόνιος και οξύς πόνος που νιώθει έχει επηρεάσει σημαντικά τον τρόπο ζωής της και συχνά την αναγκάζει να μένει καθηλωμένη στο σπίτι.

Η σειρά από τα 19 φωτογραφίες της Wileman, αποτελείται από εικόνες που δείχνουν τόσο την ίδια όσο και τα σημάδια που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα της από την ασθένεια και εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας, στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας Taylor Wessing Photographic Portrait. Μάλιστα, η πιο «δυνατή» από αυτές, βραβεύτηκε. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την έκθεση της φωτογράφου που απεικονίζουν τα επώδυνα αποτελέσματα της ενδομητρίωσης στο bovary.gr.


Πηγή