Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Εξαδάκτυλος: Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την εισροή πολλών κρουσμάτων κορονοϊού ταυτοχρόνως

Εξαδάκτυλος: Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε την εισροή πολλών κρουσμάτων κορονοϊού ταυτοχρόνως

Η αποτροπή της εισροής από το εξωτερικό πολλών κρουσμάτων κορονοϊού ταυτοχρόνως πρέπει να τεθεί ως στόχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

«Θα με ανησυχούσε αν δεν γινόταν αντιληπτό. Το ότι έγινε αντιληπτό δείχνει ότι τα μέτρα λειτουργούν σωστά» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα 12 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways από Ντόχα κι εκτιμά ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται στα αεροδρόμια, η κατάσταση θα ελεγχθεί.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ μιλάει για τα θετικά που άφησε πίσω της η πανδημία, όπως είναι η άυλη συνταγογράφηση ή η αύξηση των κλινών ΜΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι η κρίση ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για οργάνωση της ΠΦΥ.

«Έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες και όλες είναι αποτυχημένες, όπως και η τελευταία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια», τονίζει ο γνωστός πλαστικός χειρουργός. Όσον αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα σε σχέση με τις ιατρικές επισκέψεις, αναφέρει ότι αυτή η σταδιακή επαναφορά γίνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. «Αλλά και στα νοσοκομεία και τα τακτικά τους ιατρεία, που άνοιξαν από τις 4 Μαΐου η κατάσταση ομαλοποιείται».


Πηγή