Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

ΕΟΜ: Αύξηση της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφεται αύξηση της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Συγκεκριμένα, το 2015 είχαμε συνολικά 39 δότες, την επόμενη χρονιά 51, και το 2017- έως τώρα- συνολικά 55 δότες οργάνωση.

«Η μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων αποτελεί ένα μεγάλο άλμα αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Μέσα από αυτή την προσφορά μπορούν να έχουν καλύτερη ζωή και να σωθούν μέχρι και 20 ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης. Ας δώσουμε μια ευκαιρία, μέσα από την δωρεά, στους συνανθρώπους μας να ζήσουν καλύτερα», ήταν το μήνυμα του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Ανδρέα Καραμπίνη, με αφορμή το γεγονός ότι η 1η Νοεμβρίου είναι η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

«Ολες οι οικογένειες που συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων, αλλά και η πολύτιμη βοήθεια του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας, αποτελούν τους σημαντικότερους κρίκους που συνέβαλαν στην αύξηση της Δωρεάς Οργάνων και των Μεταμοσχεύσεων κατά την τελευταία τριετία στη χώρα μας» αναφέρει ο ΕΟΜ.

Ο κ. Καραμπίνης ευχαρίστησε όλες τις οικογένειες που βρήκαν την δύναμη να κάνουν αυτό το άλμα αγάπης, υπερβαίνοντας την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. «Χάρη στη πράξη τους αυτή έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή