Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Επίμονο ρέψιμο: Πότε πρέπει να σας ανησυχήσει

Η ερυγή, όπως ονομάζεται στον επιστημονικό χώρο το ρέψιμο, είναι ένας τρόπος να απελευθερωθούν τα «παγιδευμένα» αέρια που υπάρχουν στο στομάχι.

Μπορεί να σας φέρνει σε αμηχανία αν συμβεί σε δημόσιο χώρο, όμως σπανίως είναι επικίνδυνο ή υποδεικνύει σοβαρό πρόβλημα.

Η πιο κοινή αιτία του ρεψίματος, εξηγεί η Δρ Ράμπια ντε Λατούρ, γαστρεντερολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, είναι η λεγόμενη αεροφαγία, δηλαδή η κατάποση μεγάλης ποσότητας αέρα. Η αεροφαγία πολλές φορές συμβαίνει αθέλητα, για παράδειγμα όταν πίνουμε ένα αναψυκτικό ή μασάμε τσίχλα.

Η επίσκεψη στον γιατρό, επισημαίνει η γιατρός, κρίνεται απαραίτητη αν το ρέψιμο εξελίσσεται σε σημαντική ενόχληση, αν συμβαίνει τρεις ή και τέσσερις ημέρες την εβδομάδα ή αν συνοδεύεται από άλλα, σοβαρά συμπτώματα.

Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery, μπορείτε να δείτε ποια είναι τα συμπτώματα που, σε συνδυασμό με το ρέψιμο, δικαιολογούν την επίσκεψη στον γιατρό. ADTECH.config.placements[5933563] = { params: { alias: “”, key:””, target: “_blank” } };

Πηγή: womenshealthmag.com

Δείτε κι αυτό:

Στομαχόπονος: 8 φυσικές λύσεις για να τον νικήσετε (pics)

Το ρίξατε έξω με το φαγητό; Επτά τροφές για να επανέλθετε στο πι και φι! (pics)

Έχετε καούρες; Τι πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας


Πηγή