Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Επικεφαλής της Biontech: Θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή τον επόμενο χειμώνα

Επικεφαλής της Biontech: Θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή τον επόμενο χειμώνα

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της Biontech είχε την Πέμπτη (17/12) η Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και πως ελπίζει ότι αυτό θα αποτελέσει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της πανδημίας.

«Αν δούμε πόσα άτομα πεθαίνουν αυτή τη στιγμή από τoν κορονοϊό, τότε θα αντιληφθούμε πόσες ζωές μπορούν να σωθούν», είπε η κ. Μέρκελ σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ουγκούρ Σαχίν και την Οζλέμ Τουρετσί, τους συνιδρυτές της εταιρείας Biontech, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο μαζί με την Pfizer.

Η καγκελάριος είπε μετά τη συνεδρίαση: «Φυσικά χαιρόμαστε και στη Γερμανία για την μέρα που ο εμβολιασμός θα μπορεί να ξεκινήσει μετά την έγκριση του εμβολίου από τις ευρωπαϊκές αρχές. Ο εμβολιασμός ξεκινά μετά τα Χριστούγεννα και ελπίζω ότι θα επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Ο κ. Σαχίν δεσμεύθηκε ότι οι συνεργάτες του «θα εργάζονται τα Χριστούγεννα για να επιτρέψουν τη γρήγορη παράδοση», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων ήταν δυνατή μόνο έπειτα από μακροχρόνια έρευνα». Επίσης, ο συνιδρυτής της Biontech εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα έχουμε και πάλι μια φυσιολογική ζωή τον επόμενο χειμώνα».

«Αν θέλουμε να ελέγξουμε αυτήν την πανδημία, χρειαζόμαστε υψηλό επίπεδο εμβολιασμού. Πρέπει να εμβολιαστεί το 60% έως 70% του πληθυσμού. Κατά τη δοκιμή της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου δεν θα γίνονταν συμβιβασμοί», διαβεβαίωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Έρευνας, Άνγια Κάρλιτσεκ (CDU).

Επίσης, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τάχθηκε και υπέρ της εκστρατείας ενημέρωσης ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο εμβόλιο της Biontech και της αμερικανικής εταιρείας Pfizer.

Μετά την έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA,) η οποία αναμένεται τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως στις 23 Δεκεμβρίου. Μετά από αυτό, οι παρτίδες εμβολίων θα ελεγχθούν στη Γερμανία από το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ, πριν ξεκινήσει τελικά ο εμβολιασμός σε ολόκληρη την ΕΕ στις 27 Δεκεμβρίου.


Πηγή