Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Εσύ θα έκανες το τεστ που θα έδειχνε πότε θα πεθάνεις;

Εσύ θα έκανες το τεστ που θα έδειχνε πότε θα πεθάνεις;

Εσύ, όμως, έχεις το θάρρος να υποβληθείς στο ειδικό τεστ αίματος που ανέπτυξαν Γερμανοί και Ολλανδοί επιστήμονες; Μία απλή αιμοληψία μπορεί να δείξει με αξιοπιστία άνω του 80% αν θα πεθάνεις μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η πρόβλεψη γίνεται με βάση το συνυπολογισμό 14 μοριακών παραγόντων, που βρίσκονται στο αίμα και τον έλεγχο για τα επίπεδα φλεγμονής ή γλυκόζης. Οι βιοδείκτες αυτοί, πλέον μπορούν να προβλέψουν τη θνησιμότητα, ανάλογα με την ηλικία.

Τα επιστημονικά πειράματα έγιναν σε περίπου 45.000 θαρραλέους εθελοντές, από Ευρωπαϊκές χώρες, από 18 έως 109 ετών! Από αυτούς περισσότεροι από 5.500 πέθαναν, πριν ολοκληρωθεί το πείραμα, δηλαδή νωρίτερα από τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας.

Ο βιολόγος, επικεφαλής της ομάδας, από την Κολωνία της Γερμανίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η ημέρα που κάποιος θα πεθάνει δεν είναι λαξευμένη στην πέτρα, με την έννοια ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του, αλλάζοντας συνήθειες στην καθημερινότητά του και βελτιώνοντας την υγεία του, με αποτέλεσμα πιο μακρά και πιο ποιοτική ζωή.

Η ιατρική ομάδα υποστηρίζει ακόμη ότι τα αποτελέσματα του πειράματος θα δώσουν νέα προοπτική στις θεραπευτικές και φαρμακευτικές μεθόδους αντιμετώπισης συγκεκριμένων παθήσεων.

Οι συνωμοσιολόγοι, θα πουν βέβαια ότι όποιος υποβληθεί στο τεστ αυτό παραδίδει οικειοθελώς τα προσωπικά του δεδομένα στη διάθεση του όποιου αδηφάγου ενδιαφερόμενου, από φαρμακευτικές, μέχρι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι εξεταζόμενοι συναινούν για τη διαχείρηση και επεξεργασία των στοιχείων τους.

Σε κάθε περίπτωση αν επιλέξουμε να σταθούμε στην καλή ανάγνωση της ιστορίας, πιθανά δυσοίωνα ευρήματα, θα μπορούσαν να μας ταρακουνήσουν και να μας κάνουν να αλλάξουμε στάση απέναντι στα θέματα που αφορούν την υγεία μας.

Είτε βρίσκεις την ιδέα επαναστατική, είτε τρομακτική, είτε είσαι μοιρολάτρης, οι επιστήμονες στοχεύουν μέσα από την εφαρμογή αυτού του τεστ, σε καλύτερες θεραπείες και νέες ιατρικές παρεμβάσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή