Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ευκαιρία για την Ελλάδα να είναι πάλι πρωτοπόρος

Ευκαιρία για την Ελλάδα να είναι πάλι πρωτοπόρος

Τις ευχαριστίες και το αίσθημα περηφάνειας του προς το νοσηλευτικό προσωπικό εκφράζει ο Δρ. Μάνος Παντελίδης, Πλαστικός Επανορθωτικός & Αισθητικός Χειρουργός, Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας καθώς και την πρόταση του για ένα εγχείρημα που θα καταστήσει την Ελλάδα πρωτοπόρο για ακόμη μία φορά.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα τραβάει μπροστά στο δρόμο του εκσυγχρονισμού και αποτελεί κράτος – πρότυπο, στη διαχείριση και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η χώρα μας βγαίνει με ψηλά το κεφάλι από την πανδημία, κ αποτελεί πρότυπο αποτελεσματικότητος , χάρις στην πειθαρχία και αλληλεγγύη των πολιτών, καθώς επίσης και στις ηρωικές προσπάθειες γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

Είμαστε περήφανοι για το επιτελείο ικανών επιστημόνων που καθημερινά προσφέρουν συνεκτική ενημέρωση. Προσωπικά, αισθάνομαι εξαιρετική τιμή, και χαρά που ένας από τους εκλεκτούς αυτούς επιστήμονες ο αξιαγάπητος συνάδελφος λοιμωξιολόγος , Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Υποπτέραρχος και δ/ντής ΓΕΑ/ΔΥΓ, έχει επιλεχθεί και στελεχώνει ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, την ομάδα του καθηγητή Κου Τσιόδρα, που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων, από λοιμογόνους παράγοντες.

Όλο αυτό το διάστημα, νύχτα και μέρα, συμβάλλει σε αυτό το σκοπό, εκτός του ότι τον παρακολουθούμε να ενημερώνει το ελληνικό κοινό μαζί με τον Κο Τσιόδρα, δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από έγκριτους αντίστοιχους επιστήμονες της Ευρώπης, που ζητούν τις συμβουλές  και τις υποδείξεις , για το πως να διαχειριστούν στη χώρα τους, τα προβλήματα που επέφερε ο κορωνοΐός.

Σιγά σιγά επέρχεται η καθημερινότητα σε μία όμως, διαφορετική και πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Πρώτοι πέρασαν αυτό το στάδιο οι Κινέζοι, με επιτυχία. Τα νησιά μας και οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται σε αναμονή της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι κρουαζιέρες, οι αεροπορικές πτήσεις και γενικά, οι μεταφορές, το εμπόριο, η εκπαίδευση  και όλες οι δραστηριότητες της καθημερινότητας, αναμένουν λεπτομερείς οδηγίες για την αυριανή μέρα.

Αισθάνομαι ότι υπάρχει ευκαιρία, η χώρα μας για άλλη μια φορά να είναι πάλι πρωτοπόρος. Θα ήταν χρήσιμο, να μεταβεί κλιμάκιο της ειδικής αυτής ομάδας των επιστημόνων, μαζί με ανθρώπους του τουρισμού, του εμπορίου και της ναυτιλίας στην Κίνα, να διερευνήσουν τον τρόπο που έδρασαν οι ξένοι συνάδελφοι, το τι μέτρα πάρθηκαν για να ανοίξουν οι επιχειρήσεις πάλι και με την ευκαιρία, να προσελκύσουμε και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στις αγορές, στο εμπόριο, στις μεταφορές και στον τουρισμό με την ασιατική υπερδ΄θναμη, αφού είμαστε μία από τις πιο ασφαλείς τουριστικές χώρες της Ευρώπης και η λιγότερο πληγείσα, χάρη στα άμεσα μέτρα που πάρθηκαν για τον κορωνοΐό, από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους και ανταγωνιστές μας. Το παράδειγμά μας, ας γίνει σημείο αναφοράς για την Ευρώπη και όχι μόνο.

Το εγχείρημα αυτό, θα ήταν μια πολύ μικρή επένδυση στη γνώση και στη φιλία του ελληνικού και του κινεζικού λαού για εμπορική και τουριστική συνεργασία,  που θα μπορούσε να αποδώσει πολλαπλάσια οφέλη για την Ελλάδα και κατ΄επέκταση για την Ευρώπη».

Δρ. Μάνος Παντελίδης

Πλαστικός Επανορθωτικός & Αισθητικός Χειρουργός

Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας


Πηγή