Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ευρωκοινοβούλιο: Διαδικτυακή εκδήλωση για τα ηθικά ζητήματα κατά την πανδημία

Την παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου το Ευρωκοινοβούλιο διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για τα τα ηθικά ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00-13:00 (ώρα Ελλάδας) , υπό την αιγίδα της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (STOA).

Θα έχει τη μορφή διαδικτυακού workshop και θα παρουσιαστεί μελέτη της STOA σχετικά με τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης που σχετίζονται με την υγεία και τις δυνατότητές τους να μετασχηματίσουν την υγειονομική περίθαλψη στην ΕΕ και παγκοσμίως. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή των ψηφιακών εφαρμογών υγείας στο πλαίσιο της COVID-19, με σκοπό οι εμπειρογνώμονες να συζητήσουν τις εκκρεμείς ηθικές, ρυθμιστικές και πολιτικές προκλήσεις και να εξετάσουν πιθανές επιλογές πολιτικής που στοχεύουν στην ενίσχυση της διακυβέρνησης που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της STOA, Εύα Καϊλή. Τελικές παρατηρήσεις θα απευθύνει η ευρωβουλευτής και μέλος της STOA, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Για την εγγραφή στην εκδήλωση μπορείτε να πατήσετε εδώ.


Πηγή