Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η περίεργη ιστορία με το παράσιτο που τρύπωσε στο πέος βρετανού τουρίστα

Η περίεργη ιστορία με το παράσιτο που τρύπωσε στο πέος βρετανού τουρίστα

Τα tabloids της Αγγλίας βούιξαν προσφάτως για έναν βρετανό τουρίστα που έκανε μια βουτιά σε αφρικανική λίμνη και πέρασε μήνες άρρωστος, όταν ένα παράσιτο «εισέβαλε από το πέος μου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κι ενώ ο ισχυρισμός του είναι ίσως περισσότερο σκανδαλοθηρικός παρά ακριβής, η όλη ιστορία είναι πράγματι μια χορταστική ματιά στον παράξενο και μαγευτικό κόσμο των παρασίτων.

Ο 32χρονος Λονδρέζος James Michael μίλησε στη «Sun» για την εμπειρία του με τη σχιστοσωμίαση, μια μόλυνση που κόλλησε έπειτα από μια βουτιά το καλοκαίρι του 2017 στη Λίμνη Μαλάουι, στα σύνορα Μαλάουι, Μοζαμβίκης και Τανζανίας.

Μετά την επιστροφή του στην Αγγλία, έπεσε βαριά άρρωστος, με πόνους σε όλο το σώμα, γενικευμένο αίσθημα κόπωσης και απώλεια της αίσθησης στα πόδια.

Έπειτα από μήνες και μήνες με λάθος διαγνώσεις, χρειάστηκε να παρέμβει το Νοσοκομείο Τροπικών Ασθενειών του Λονδίνου για να αναγνωρίσει τη σχιστοσωμίαση, που μόλυνση που προκύπτει από το παρασιτικό σκουλήκι Schistosoma haematobium που ζει στα τροπικά νερά.

Ο άτυχος άντρας καθηλώθηκε τελικά στο κρεβάτι για 3 μήνες και ακόμα και μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, βάδιζε για πολύ καιρό με πατερίτσες.

Η λοίμωξη προκαλείται από παράσιτα που ζουν και πολλαπλασιάζονται μέσα σε συγκεκριμένα υδρόβια σαλιγκάρια, τα οποία απελευθερώνουν μεγάλους αριθμούς πολύ μικρών νυμφών, που κολυμπούν ελεύθερα στο νερό και έχουν τη δυνατότητα να τρυπώνουν στο ανθρώπινο σώμα.

Για το σκανδαλοθηρικό του πράγματος, το σκουλήκι τρύπωσε στο σώμα του τουρίστα από την ουρήθρα του. Κάτι που προφανώς και δεν είναι απαραίτητο, καθώς μπορούν και διαπερνούν το δέρμα, βρίσκοντας μέσω του αίματος τη θέση τους σε όργανα του σώματος.

Το σκουλήκι προτιμά βέβαια κάποιες φορές το ουροποιητικό σύστημα και τα έντερα, κι αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και παρά το γεγονός ότι μοιάζει σπάνια, η σχιστοσωμίαση παραείναι κοινή, προσβάλλοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και καταλήγοντας σε αρκετές χιλιάδες θανάτους…


Πηγή