Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η πλέον τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις ευρυαγγείες

Η σύγχρονη αγγειοχειρουργική έχει ως μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών τη σκληροθεραπεία.

Το #1 στον κόσμο φάρμακο σκληροθεραπείας είναι η πολυδανοκανόλη.

Η εταιρεία που παράγει την πολυδανοκανόλη εκπαιδεύει τους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στη χρήση του φαρμάκου και στην άριστη εφαρμογή της σκληροθεραπείας.

Στην Ελλάδα και την Κύπρο, επίσημος εκπαιδευτής των ιατρών είναι ένας κορυφαίος, εξειδικευμένος στις φλεβικές παθήσεις αγγειοχειρουργός.

Ο Αθανάσιος Σιαφάκας, με ειδική εμπειρία στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους και την εφαρμογή των ελάχιστα επεμβατικών ενδοφλεβικών μεθόδων, σας ενημερώνει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

– Οι ευρυαγγείες είναι βασικά ένα αισθητικό πρόβλημα, όμως στο 10-15% των περιπτώσεων υποκρύπτεται μεγαλύτερης βαρύτητας φλεβική ανεπάρκεια.

– Πρέπει πάντα να γίνεται εξειδικευμένος υπερηχογραφικός έλεγχος (triplex) ώστε να διερευνηθεί πιθανή φλεβική ανεπάρκεια και να σχεδιαστεί σωστά η επεμβατική προσέγγιση.

– Η σκληροθεραπεία είναι η απολύτως ενδεδειγμένη μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών.

– Το μέγεθος, το πλήθος αλλά και η ανταπόκριση στη θεραπεία των ευρυαγγειών καθορίζουν και τον αριθμό των συνεδριών που θα απαιτηθούν.

-Οι συνεδρίες πρέπει να απέχουν χρονικά μεταξύ τους. Ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της σκληροθεραπείας σε μία περιοχή γίνονται ορατά μετά από μερικές εβδομάδες.

– Υπάρχει Ευρωπαϊκή Οδηγία που συστήνει να μην υπάρχει έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την τελευταία συνεδρία σκληροθεραπείας.

Κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα…

– Ευρυαγγείες εμφανίζει το 50% των ενηλίκων, ενώ στις μεγαλύτερες γυναίκες το ποσοστό φθάνει στο εξαιρετικά υψηλό 80%.

– Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα αγγεία (φλέβες) του δέρματος. Παλιότερα αναφέρονταν ως «φλεβίτης» ή «φλεβίτιδα»

– Στην επέμβαση γίνεται έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών με αποτέλεσμα οι πάσχουσες φλέβες να μετατρέπονται σε ινώδεις χορδές.

– Η επίδραση των σημερινών φαρμάκων είναι άμεση, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα της διαδικασίας γίνεται αντιληπτό μετά από 4 ως 6 εβδομάδες.

– Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία – είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα που εξασφαλίζει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη.

Μάθετε τα πάντα για τις ευρυαγγείες, τους κιρσούς κι όλες τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων στο www.veincenter.gr 


Πηγή