Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κάλιο: Πόσο σημαντικό είναι στη διατροφή του παιδιού;

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε κάλιο;

Το κάλιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας καθώς συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού και του μυϊκού συστήματος και εξουδετερώνει την επίδραση του νατρίου στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Παιδί και κάλιο

Είναι πολύ σπάνιο για τα παιδιά να έχουν έλλειψη καλίου. Το κάλιο χάνεται σε υδατώδη κόπρανα, έμετο και ιδρώτα. Μερικές φορές μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να σχετίζεται με την απώλεια καλίου και υποκαλιαιμίας.Τα συμπτώματα της ήπιας ανεπάρκειας καλίου μπορεί να περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία, δυσκοιλιότητα, κόπωση και αδιαθεσία. Εάν η υποκαλιαιμία γίνει μέτρια ή σοβαρή, τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πολυουρία (υπερβολικά ούρα), δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκή παράλυση και καρδιακές αρρυθμίες.

Συνιστώμενη πρόσληψη καλίου

Η συνιστώμενη πρόσληψη καλίου κυμαίνεται από 2.000 mg ανά ημέρα για ένα μικρό παιδί, έως 2.300 mg (κορίτσια) έως 3.000 mg (αγόρια) την ημέρα για εφήβους και 3.400 mg την ημέρα για ενήλικες.Δεν είναι απαραίτητο να μετράτε πόση ποσότητα καλίου το παιδί σας παίρνει κάθε μέρα, αρκεί να εντάξετε στη διατροφή του τροφές πλούσιες σε κάλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


Πηγή