Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Και άλλη εταιρεία στο «τραπέζι» της Κομισιόν για την παρασκευή εμβολίου του κορονοϊού

Κίνα: 60.000 άνθρωποι σε διάφορες χώρες έκαναν ένα από τα πειραματικά μας εμβόλια για τον κορονοϊό

Στη δήλωση πως περίπου 60.000 άνθρωποι σε διάφορες χώρες έχουν λάβει πειραματικά κινεζικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο τεσσάρων κλινικών δοκιμών, προχώρησε σήμερα από το Πεκίνο υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι κανείς από αυτούς που το έλαβαν δεν παρουσίασε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η Κίνα, όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός στα τέλη του περασμένου έτους, κατάφερε στην πράξη να εξαλείψει την επιδημία. Και ο ασιατικός γίγαντας είναι από εκείνες τις χώρες οι έρευνες των οποίων για ένα ενδεχόμενο εμβόλιο είναι από τις πιο προχωρημένες.

«Οι κλινικές δοκιμές της φάσης 3 τεσσάρων (κινεζικών) εμβολίων προχωρούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας , ο Τιάν Μπαογκούο, διευκρινίζοντας πως περίπου «60.000 εθελοντές έχουν λάβει ένα (πειραματικό) εμβόλιο» κατά της Covid-19.

«Κανένα σοβαρό ανεπιθύμητο αποτέλεσμα δεν παρατηρήθηκε», διαβεβαίωσε, σύμφωνα με το Αθηναίκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η φάση 3 είναι η τελευταία πριν από την έγκριση ενός εμβολίου.

Αρκετές κινεζικές εταιρίες ετοιμάζονται να παραγάγουν ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, όπως και οι Sinovac και Sinopharm. Οι δύο φαρμακευτικοί κολοσσοί θα πρέπει ως εκ τούτου να στραφούν στο εξωτερικό για να διενεργήσουν τις δοκιμές, κυρίως στη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Τουρκία.

Στην Κίνα, όπου ελάχιστα περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό καταγράφονται πλέον καθημερινά, «δεν πληρούνται πλέον οι όροι για τη διεξαγωγή μιας κλινικής δοκιμής φάσης 3», σημείωσε ο Τιάν.

Κανένα εμβόλιο παγκοσμίως δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση για εμπορική διανομή σε μεγάλη κλίμακα. Όμως, οι κινεζικές Αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για επείγουσα χρήση ορισμένων από αυτά τα εμβόλια.

Από τον Ιούλιο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται σε θέσεις που κρίνονται απαραίτητες στα λιμάνια, στα νοσοκομεία και σε άλλες ζώνες υψηλού κινδύνου έχουν λάβει ήδη ένα εμβόλιο.

Η Κίνα προβλέπει να είναι σε θέση έως τα τέλη του έτους να παραγάγει 610 εκατομμύρια δόσεις τον χρόνο πολλών εμβολίων κατά της Covid-19.

Αυτή η ετήσια παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δόσεις από το 2021.


Πηγή