Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας για κορονοϊό: Τα στοιχεία αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας

Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας για κορονοϊό: Τα στοιχεία αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ανέφερε μέσω ραδιοφωνικής του τοποθέτησης ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Σουρβίνος, ο οποίος σημείωσε ότι διαφαίνεται μια «χαραμάδα αισιοδοξίας».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Απρίλιος «είναι κρίσιμος μήνας, αν καταφέρουμε και παραμείνουμε στα χαμηλά ποσοστά», καθώς ως Ελλάδα, «δεν δείχνουμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας».

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, ο κ. Σουρβίνος που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αρχικά σημείωσε ότι «αξίζει ο κόπος, ώστε στις αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωσή τους. Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, αρχές Μαΐου θα μπορούσε να γίνει αξιολόγηση με σκοπό μια σταδιακή χαλάρωση».

Και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων τόσο του ΕΟΔΥ όσο και της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Υγείας. Βλέπουμε καθημερινά ανακοινώνονται επικαιροποιήσεις των πρωτοκόλλων, ή να εκδίδονται νέα».

Ωστόσο, μέσω του ραδιοφώνου «Θέμα 104,6» υπογράμμισε ότι «υπάρχει φόβος για την έξοδο του Πάσχα» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποφευχθεί μαζική έξοδος.

Για τον αν έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται στην Ελλάδα, απάντησε: «Έχει αυξηθεί. Μέχρι χθες είχαν εκτελεστεί άνω των 16.000 και το σημαντικό είναι ότι στο δίκτυο θα μπουν και άλλα εργαστήρια».

Σε ερώτηση για την χρήση μάσκας, παρέπεμψε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για να πει πως «είναι κατάλληλες για τον υγειονομικό πληθυσμό και όσους φροντίζουν ασθενείς. Σε μια εποχή που είναι δυσεύρετες οι μάσκες να μην τις στερήσουμε από κάποιον που την έχει ανάγκη».

Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση στο πλοίο «Ελεύθεριος Βενιζέλος», όπου έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα κορονοϊού, δήλωσε ότι «προς το παρόν τα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα. Θα βγαίνουν όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία και είναι πιο βαριά».


Πηγή