Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Κεράσια: Θρεπτικά συστατικά και οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα καταναλώνουμε από Μάιο μέχρι τέλη Ιουλίου.

Είναι ο καρπός του δέντρου της κερασιάς, η οποία ευδοκιμεί σε διάφορους τύπους εδαφών. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιάς, οι πιο γνωστές από τις οποίες είναι η κερασιά Βοδενών, η πετροκερασιά, η Napoleon και η κερασιά Ρουπκόβου.

Πιθανός τόπος καταγωγής των κερασιών θεωρείται, από τους αρχαίους Έλληνες, η Κερασούντα της Μικράς Ασίας.

Εκτός από νόστιμα, τα κεράσια είναι και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ είναι φτωχά σε θερμίδες.

Από ένα φλιτζάνι κεράσια θα πάρετε:

87 θερμίδες
22 g υδατάνθρακες
1,46 g πρωτεΐνες
0,28 g λιπαρά
2,9 g φυτικές ίνες

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει η κατανάλωση κερασιών:


Πηγή