Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κοροναϊός: Η Σαγκάη λαμβάνει αυστηρά μέτρα

Αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού λαμβάνει η Σαγκάη, μεταξύ του μεγάλου αριθμού των κτιρίων των εμπορικών εταιριών και γραφείων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Οι ιδιοκτήτες κτιρίων και γραφείων, οι πάροχοι υπηρεσιών, αλλά και οι τοπικές δημοτικές αρχές απαιτείται να αναλάβουν από κοινού τις ευθύνες τους.

Οι αρμόδιες αρχές διαχείρισης των κτιρίων και των διαμερισμάτων σε όλα τα επίπεδα θα καθοδηγήσουν όσους παρέχουν υπηρεσίες στα κτίρια της πόλης να καθορίσουν διαδικασίες πρόληψης της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Εντωμεταξύ, το Πεκίνο θα προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς μέτρων για να διασφαλίσει την αποτελεσματική λειτουργία σημαντικών επιχειρήσεων στον τομέα παραγωγής ιατρικών ειδών, αλλά και ειδών για τις καθημερινές ανάγκες, για την εντατικοποίηση της πρόληψης εξάπλωσης επιδημιών, αλλά και τον έλεγχό τους.

Παράλληλα, θα αυξήσει την παραγωγή των ιατρικών ειδών άμεσης ανάγκης.

Δρομολογείται επίσης, η ενίσχυση της υποστήριξης σε οικονομικό και νομισματικό επίπεδο προς τις βιομηχανίες, αλλά και τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στο ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην χθεσινή κυβερνητική συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.


Πηγή