Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ παρουσίασε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για Μακεδονία και Θράκη

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό 53χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καστοριάς

Θετικός στον κορονοϊό είναι ένας 53χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου Καστοριάς ο οποίος έχει μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. 

Ο συγκεκριμένος άνδρας πριν διακομιστεί στο ΑΧΕΠΑ είχε μεταφερθεί σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων εργάζονται στο νοσοκομείο Κοζάνης έπειτα από την επιβεβαίωση του νέου κρούσματος που βρέθηκε εκεί για αρκετές ώρες. «Επί 12 ώρες δεν ίσχυαν μέτρα απομόνωσης» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Μαμάτσειου, Δημήτρης Ντέντης.

«Οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε κίνδυνο καθώς δεν εφαρμόστηκαν τα μέτρα που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί από τον ΕΟΔΥ. Πρέπει να πούμε ότι το περιστατικό πήγε στις 2.00 στο Κέντρο Υγείας Στάνιστας εκεί τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες. Εξετάστηκε στο ειδικό μποξ που υπάρχει και εφόσον ενημερώθηκαν οι γιατροί του ΕΟΔΥ από τη γιατρό που εφημέρευε κρίνανε ότι το περιστατικό δεν έχει προσληφθεί από τον κορονοϊό. Από εκεί και πέρα στάλθηκε με ταξί και τον αδερφό του στο νοσοκομείο της Κοζάνης. Εφόσον ξέρανε πως το περιστατικό δεν θεωρούταν κρούσμα κορονοϊού του έκαναν εξετάσεις. Αφού στη συνέχεια του έκαναν αξονική βρήκαν πως υπάρχει πρόβλημα».

«Χάθηκαν δώδεκα ώρες και στις 3 το βράδυ επιδεινώθηκε ο κορεσμός του ασθενούς και κατόπιν αναζητήθηκε άλλο νοσοκομείο για να μεταφερθεί τελικά στο ΑΧΕΠΑ» σημείωσε.

«Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ανησυχία καθώς μπορεί να μολύνθηκε πολύς κόσμος» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαμάτσειου μιλώντας στην ΕΡΤ.


Πηγή