Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία στο Πύργο για δυο μέρες ώστε να απολυμανθούν οι αίθουσες

Κορονοϊός: Κλειστά τα σχολεία στο Πύργο για δυο μέρες ώστε να απολυμανθούν οι αίθουσες

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Πέμπτη 5/3 και την Παρασκευή 6/3, προκειμένου να προβεί ο Δήμος Πύργου στην απολύμανση των σχολικών αιθουσών ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και αναμεταδίδει το ilialive.gr: «Το να προλαμβάνεις είναι ασύγκριτα καλύτερο από το να θεραπεύεις στην Ιατρική. Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο γενικό πληθυσμό γύρω από την εξάπλωση της ίωσης του Κορονοϊού και επειδή στη χώρα αρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα και επειδή έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο μαθητικό πληθυσμό ο οποίος τελεί σε συνθήκες που εχουν αυξημένη πιθανότητα μετάδωσης του ιού , πρέπει να προβούμε σε διαδιακασία απολύμανσης όλων των χώρων που εξελίσεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αναθέτουμε σε όλους όσους μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά στην πόλη μας, άμεσα ξεκινήσουν σε όλα τα σχολεία την απολύμανση. Ήδη όλα τα σχολεία έχουν προμηθευτεί εδώ και αρκετό καιρό αντισηπτικά τα οποία εχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες προς χρήση των μαθητών».

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μεσσαλάς απο την πλευρά του ανέφερε ότι: «Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία των Μαθητών για την καταπολέμηση του Ιου που επικρατεί τον τελευταίο καιρό και έχει ανησυχήσει τις οικογένειες και τη μαθητική κοινότητα. Ταυτόχρονα είναι και η εποχική γρίπη που όπως γνωρίζεται με απόφαση του Δημάρχου είχαμε κλείσει αρκετά σχολεία ως εκ τούτου θα προβούμε στο κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη και την Παρασκευή  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απολύμανση και στις 87 σχολικές μονάδες του Δήμου μας για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μετάδωσης της ασθένειας».

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή