Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κορονοϊός: Προς αναβολή η ετήσια σύνοδος του κινεζικού κοινοβουλίου

Κορονοϊός: Προς αναβολή η ετήσια σύνοδος του κινεζικού κοινοβουλίου

Να αναβάλλει την ετήσια σύνοδο της ολομέλειάς του εξετάζει το κινεζικό κοινοβούλιο μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα καθώς η χώρα πλήττεται από επιδημία ιογενούς πνευμονίας.

Σ’ αυτή την ετήσια σύνοδο της ολομέλειάς του, η οποία διαρκεί δέκα ημέρες, το κοινοβούλιο επικυρώνει συνήθως με μεγάλη πλειοψηφία τις αποφάσεις του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, όπως συμβαίνει εδώ και 35 χρόνια.

Όμως η διαρκής επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης (το κινεζικό κοινοβούλιο) θα εξετάσει πρόταση να αναβληθεί η σύνοδος που επρόκειτο να αρχίσει στις 5 Μαρτίου, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε την αιτία αυτής της αναβολής, όμως αναμενόταν μια απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση εξαιτίας της επιδημίας του κορονoϊού, που από τον Δεκέμβριο έχει μολύνει περισσότερους από 70.500 ανθρώπους στην Κίνα, 1.770 από τους οποίους απεβίωσαν.

Σχεδόν ολόκληρη η κεντρική επαρχία Χουμπέι, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, είναι ντε φάκτο αποκομμένη από τον κόσμο από τις 23 Ιανουαρίου, με 56 εκατομμύρια κατοίκους να έχουν τεθεί ντε φάκτο σε καραντίνα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Στη διάρκεια συνεδρίασης που θα αρχίσει στις 24 Φεβρουαρίου, η διαρκής επιτροπή της Εθνικής Λαϊκής Συνέλευσης θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εμπορίου άγριων ζώων καθώς και της κατανάλωσής τους «ώστε να προστατευθούν η ζωή, η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων».


Πηγή